cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2020 door Willem J. Ouweneel

Echte christenen schuiven desnoods de democratie aan de kant

Volgens mij was het Winston Churchill die ooit zei dat democratie een slecht regeringssysteem is, maar dat alle andere regeringssystemen nóg slechter zijn. Dat lijkt me volkomen juist. Diep in ons hart vinden we de democratie allemaal een ‘slecht’ regeringssysteem, want diep in ons hart vinden we dat heel veel mensen helemaal niet over politieke zaken kunnen oordelen. Want snappen mijn buren nou wat goed voor hen is? Als ze dat wél konden, zouden zij net zo stemmen als wij…

Momenteel zien we in de Verenigde Staten hoe de democratie onder druk is komen te staan. Decennialang is op veel plaatsen alles in het werk gesteld om te verhinderen dat Afro-Amerikanen zouden kunnen stemmen. Puur racisme! Dit keer hebben Afro-Amerikanen eindelijk echt massaal kunnen stemmen, en je ziet het resultaat: ze hebben massaal op Biden gestemd. Zie je wel, ze zijn te dom om te stemmen, denken sommige (vele?) Republikeinen. Maar de Joodse Amerikanen hebben, zoals altijd, óók massaal Democratisch gestemd; zijn die soms ook te dom om te stemmen?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
- Snelgroeiende stichting legt typisch eigentijdse dwaling bloot: het welvaartsevangelie
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is zeer zorgwekkend dat vele christenen zich zo laten misleiden door bijv. een Trump die een paar bijbelse noties noemt en zo ‘christelijk’ lijkt, en dat zij niet in de gaten hebben of kunnen geloven hoe immoreel hij is. Zou het in de toekomst ook zo met de anti-christ kunnen gebeuren?