cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Patrick Simons

Verkiezingsprogramma SGP: pleidooi voor leven, gezin en Nederland

SGP presenteerde maandagmiddag via een speciale livestream de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Het motto waarmee de partij de verkiezingen in wil gaan is ‘In vertrouwen’, zo maakte fractievoorzitter Kees van der Staaij bekend. De belangrijkste thema’s zijn leven, gezin en Nederland. SGP wil onder meer dat gezinnen bij de geboorte van een vierde kind 1000 euro krijgen. Ook wil men dat de Nederlandse ambassade in Israël naar Jeruzalem verhuist.

“De SGP wil allereerst omhoogkijken”, benadrukte Van der Staaij in zijn toespraak op de livestream. “Geloof en vertrouwen horen bij elkaar. Wij geloven dat er een levende God is. Een God die trouw is, rechtvaardig en genadig. Een God ook Die regeert, ook al is dat voor ons soms ondoorgrondelijk. Een God op Wie we kunnen en mogen bouwen. Dat geloof geeft rust en vertrouwen. Juist ook nu.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Verkiezingen 2021
- Lilianne Ploumen (PvdA) opent aanval op christelijke politici in slotdebat
- 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen
- Derk Boswijk wil namens het CDA de Kamer in: "We zijn te bescheiden geweest over ons geloof"
- Het christelijke verkiezingsdebat: dit waren de hoogtepunten
- Volgens Alain Verheij bestaat christelijke politiek niet: "Christenen moeten zich niet blindstaren op abortus en euthanasie"
Meer over Verkiezingen 2021 »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Heerlijk. Een degelijk rechts Christelijk geluid. Hoop dat rechtse christenen kiezen voor de SGP in plaats van Forum en PVV.