cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 september 2020 door Piet van Midden

De kerk wordt uitgepakt uit het corona-gips

Er hoeft maar iets te gebeuren, zoals een test die vervelend uitpakt voor een proefpersoon, of de moedeloosheid slaat toe. De NPO vertelt keurig geregisseerde verhalen over de vorderingen op het gebied van corona, zodat we de moed er een beetje in houden. Reken maar dat er diepgaand over wordt nagedacht hoe je de goegemeente moet informeren (of bespelen).

Op NPO1 gaat dat voor de ouderen nog wel goedkomen, maar mijn kinderen kijken nooit TV. Hooguit hangen ze er een laptop aan om er een game op te spelen met jonge dames en heren aan de andere kant van de wereld. Ik had kort geleden iemand op bezoek die in de kerk de waarschuwing had gekregen vooral voorzichtig te zijn met de TV en als ouders op te letten welke programma’s de kinderen zouden kijken. De slechte invloed daarvan zou over de dijk stromen. Het deed me denken aan m’n bezoek aan een heuse preekdienst, waarin de jongeren werden gewaarschuwd dat God die vieze plaatjes in dat boekje onder je kussen wel zou zien. Alsof jongens en meiden met pornoboekjes op zak lopen. Dan heb je wel een poosje onder een steen gelegen. De website van CIP.nl ziet er echt wat anders uit dan de kerkpagina in de krant van weleer. Met een mobiele telefoon kun je overal bij. Het afschermen van sommige websites is wat gepruttel in de marge. Je kunt beter je kinderen vragen eens uit te leggen hoe zo’n game werkt en wat er nou zo leuk aan is. Een schrale troost: wat vandaag spannend is, is morgen geschikt als achtergrondgeluid in de koffiekamer van het verpleeghuis.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Bedoeld zal zijn: "Nederland Zingt" i.p.v "Heel Holland Zingt"

Ik wou dat dat laatste waar was ???? !