cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Synode GKv
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Redactie

Brief uit Urk zet discussie over 'vrouw in ambt' opnieuw op de kaart in GKv

Voorafgaand aan de generale synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt doet de GKv-kerk Rehoboth uit Urk een ernstig beroep om tijdens die vergadering afstand te nemen van het commissierapport ‘Elkaar van harte dienen’. Dit rapport gaat over de vrouw in het ambt en wordt eind deze week besproken.

De kerk heeft vooral moeite met het rapport omdat er volgens hen geen recht wordt gedaan aan bezwaarden. Ze willen daarom dat er een heroverweging wordt gemaakt van het synodebesluit in 2017 met betrekking tot de vrouw in het ambt. In een brief, die de kerk ook naar zustergemeentes stuurde, schrijft men dat er in het bewuste commissierapport niet in geloofsgehoorzaamheid gebogen wordt voor Gods Woord. Ook stelt men dat bezwaarden worden weggezet als ‘onderdrukkers van de vrouw’. Men kent volgens de ondertekenaars 'een voorrangspositie toe aan een niet-Bijbelse 'verlichte' gelijkheidsideologie van de huidige Westerse cultuur.' En juist dat staat volgens de brief op gespannen voet met de gereformeerde grondslag waarin Gods Woord altijd het laatste woord zou moeten hebben. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrouw in de kerk
- Mogen vrouwen preken? Dit zijn de voors en tegens!
- Dr. Bert Loonstra: "Logisch dat Paulus zei dat vrouwen moeten zwijgen"
- Vrouwen in het ambt? Dit zegt de Bijbel volgens Stefan
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
- Vrouwen moeten hun mond houden
Meer over Vrouw in de kerk »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Diezelfde context van toendertijd speelt tegenwoordig nog even goed. Het oppimpen van ego's van een kleine groep vrouwen zorgt wel voor een enorme onrust binnen de kerken. Paulus heeft niet voor niets een draai gemaakt.