cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 augustus 2020 door Robert Plomp

Christelijke discussies over grenzen en regels leiden al duizenden jaren nergens toe

Met veel interesse las ik de briefwisseling tussen John Lapré en Willem Ouweneel. Het viel me op dat zij, ondanks hun verschil van mening over homoseksuele relaties, beiden geloven dat God de mens begrenst binnen een scheppingsorde.* Hoewel ze verschillen van mening waar die grenzen liggen, geloven ze wel dát er een normatieve scheppingsorde is.

Veel protestantse discussies gaan over die vraag waar God principiële grenzen legt. Mogen vrouwen zonder hoofdbedekking bidden? Mogen we ritmisch zingen? Past een drumstel in de kerkdienst? Mogen we euthanasie toepassen? Kunnen twee vrouwen een seksuele relatie hebben? Mogen vrouwen preken? Mag je vlees eten, mag je vliegen? Conservatieve christenen spreken en denken over andere onderwerpen dan hun meer progressieve broeders en zusters, maar ten diepste is de vraag hetzelfde: waar is het hek? Wat past binnen Gods doel?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Gereformeerde Bond raakt los van eigen missie en verzwakt belijden van de kerk
- Hoe Paulus met 'de grot van Plato' alle christelijke discussies in een ander licht plaatst
- Ieder mens representeert God
- Waarom ik wil dat er dingen veranderen in de kerk
- 19 vragen aan tegenstanders van vrouwelijke ambtsdragers
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is verbijsterend en bedroevend te moeten lezen dat zelfs ook christenen allerlei redeneringen willen opzetten om het beter te weten dan God. Inderdaad doet de liefde de naaste en zichzelf geen kwaad, maar juist daarom heeft God vanuit Zijn liefde Zijn grenzen en geboden gegeven en wijst Hij homoseksuele praxis af (ook al verwerpt Hij geen enkel mens).

De mens is pas echt gelukkig als hij zich houdt aan GODS bedoeling.