cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door Jeffrey Schipper

SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat

Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft aangekondigd dat kerken die pastorale zorg bieden aan lhbti’ers met een gedragscode te maken krijgen. ChristenUnie en SGP zijn onaangenaam verrast. "Ronduit bizar", reageert ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.

Eerder drong een Kamermeerderheid aan op actie tegen homogenezingspraktijken. De gedragscode komt aan die wens tegemoet. Deze week kwam homogenezing in het nieuws nadat bleek dat ongeveer vijftien verschillende therapeuten en organisaties stellen homoseksualiteit te kunnen genezen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de bureaus Beke en Ateno in opdracht van minister De Jonge.

Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat het kabinet het Humanistisch Verbond heeft opgeroepen om een eerste concept op te stellen 'voor een brede bespreking in kerken en andere religieuze instellingen'. In het onderzoek, waar de gedragscode op gebaseerd wordt, wordt verwezen naar seminars, Bijbelscholen, conferenties en bootcamps waar vanuit een christelijk perspectief over homoseksualiteit wordt gesproken met de hulpvragers. Ook gesprekken met ambtsdragers die duidelijk willen maken dat homoseksualiteit in strijd is met de Bijbel worden genoemd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"
- Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
- Gedragscode homopastoraat voor christenen kan stap in de goede richting zijn
Meer over gedragscode homopastoraat »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Als we ons niet heel snel gaan verzetten tegen deze luciferaanse bezetting die zich nu wereldwijd uitrolt zijn we heel snel al onze vrijheden kwijt! Alhoewel dit wel een onderdeel van de eindtijd is maar daar zijn nog veel kerken blind voor. Ik bid dat de kerk wakker word en gaat strijden voor hen die verloren dreigen te gaan.