cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 mei 2020 door Piet van Midden

Op de Belgische snelweg gingen mijn gedachten uit naar de profeet Natan

In zijn nieuwste column voor CIP.nl schrijft dominee Piet van Midden dat we meer mensen zoals profeet Natan nodig hebben. Dit kwam in hem naar boven, nadat hij iets bijzonders meemaakte op de Belgische snelweg. 

Het was Hemelvaart 2020 en we reden op de snelweg van Luik naar Trier. Op het dak een grote bagagekoffer. Hond in de achterbak, zonen op de achterbank, uiteraard met de smartphone in de hand, want het idee dat je ook naar buiten zou kunnen kijken, kan je zomaar aanvliegen. Kortom: een heus Hollands gezin. Op weg naar Walsdorf, een vakantiepark van Beter Uit in Luxemburg. In Luxemburg zijn de coronamaatregelen versoepeld en zijn onder andere de campings weer open. Zij het met de nodige beperkingen. Mondkapjes overal verplicht waar je niet gemakkelijk twee meter uit elkaar kunt blijven. En geen grotere groepen dan 20 man. Daar is op een vakantiepark goed mee te leven. Wij reisden met het prettige gevoel dat we deze keer overal aan gedacht hadden, zelfs aan de mondkapjes die op ons dorp ruimschoots te koop zijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Dag Dominee, zeer zeker mocht u het Belgische grondgebied betreden. Maar... hoe hebt u dan wel de afstandsregel in de wagen gerespecteerd? Ik citeer: "Individuen in transit op Belgisch grondgebied moeten de fysieke afstand van 1,5 meter respecteren in het gekozen transportmiddel". Of reed u met een autobusje? :-)