cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jacko
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 mei 2020 door Patrick Simons

Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"

Duizenden mensen strijden dagelijks in de frontlinie tegen het coronavirus. De 31-jarige Jacko is één van hen. Hij werkt vanaf het begin op een corona-afdeling van het UMC Utrecht en zag daar nare, maar ook heel veel mooie en bijzondere dingen gebeuren. Bovendien werd hij ook nog eens persoonlijk geraakt door het virus doordat zijn langverwachte bruiloft niet door kan gaan. CIP.nl sprak met hem over het werk op een corona-afdeling, zijn persoonlijke situatie en wat dat met zijn geloof doet. “Iedere dag sta ik op en dank ik de Heere dat ik nog leef en gezond ben.”

Jacko had zich de huidige periode heel anders voorgesteld. Het had de periode moeten zijn waarin hij vol verlangen samen met zijn verloofde toeleefde naar het grote feest dat zou komen om hun huwelijk te vieren. 24 juni zou de grote dag zijn. Alles was al geregeld. Maar het coronavirus maakte een abrupt einde aan hun plannen. Als verpleegkundige van het UMC in Utrecht wordt hij namelijk gevraagd om op de corona-afdeling te gaan werken die daar geopend wordt. Al snel krijgt hij in de gaten dat de geplande bruiloft er niet in zit. “Na een week corona zeiden ze dat de IC-piek eind mei zou vallen. Dan is het in juni zeker niet allemaal in orde en dus besloten we om de bruiloft te cancelen. We willen echter wel bij elkaar zijn, juist in deze tijd. Daarom trouwden we 6 mei in het klein, met alleen onze ouders erbij. Het feest komt later wel.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Mooi en aangrijpend. Het zet me weer stil. Zoals je het beschrijft herken ik het ook bij mezelf. God iedere dag danken voor een nieuwe dag die je weer krijgt.