cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 mei 2020 door Piet van Midden

Waarom ik doodmoe word van al dat gepraat over ‘na-coronatijd’

Ik heb geen idee meer hoe het blad heette, waarin dat geweldige verhaal stond. Het was in mijn herinnering een blad van de economen van de Erasmus Universiteit. Maar de herinnering is een weg vol diepe kuilen, vooral als mensen zeggen iets zeker te weten. U merkt, ik dek me in. Ik las het zo’n veertig jaar geleden en het komt opeens weer bij me boven.

Een man had een pannenkoekenrestaurant, dat als een trein liep. Door mond tot mond reclame groeide het de koekenpan uit. Op een gegeven moment moesten mensen enkele weken tevoren reserveren om zo’n veelgeroemde pannenkoek te bemachtigen. De keuken kon het nog nauwelijks aan. De uitbater raakte ten einde raad en overwoog de zaak uit te breiden. Hij dacht: ‘Ik vraag mijn zoon om advies, die heeft immers economie gestudeerd.’ De vader stelde voor om de zaak uit te breiden, maar de zoon kreunde: ‘Hoe kun je het bedenken, pa! Weet je niet hoe het er macro-economisch aan toe gaat in de wereld? We zitten aan de vooravond van een diepe depressie. Het zou me niet verbazen dat de inflatie ons straks om de oren giert. Je moet echt pas op de plaats maken.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beste Piet: Het is wel twee beetjes meer, maar dat hebben alleen de mensen in de gaten die vrij, ja echt vrij zijn. De rest moet nog even met angst leven.

Uiteindelijk zal alles meewerken ten goede want angst kan niet winnen.