cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Maurice
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 april 2020 door Patrick Simons

Maurice de Hond: Kerken speelden grote rol in verspreiding coronavirus Nederland

De meeste mensen kennen Maurice de Hond toch voornamelijk als de man van de politieke peilingen. Hij is echter ook sociaal geograaf, waarbij onderzoek en statistiek zijn specialiteit is. Zijn onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus toont enkele opvallende uitkomsten. De meest opvallende? Kerken in Duitsland en Nerland spelen volgens De Hond een grote rol in de verspreiding van het virus. 

Dat schrijft hij in een artikel op zijn eigen website. Hij bestudeerde verschillende trends en ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het virus. Daarbij trok hij enkele harde conclusies. Zo stelt hij onder andere dat de grote uitbraken in de wereld met name plaatsvonden in bepaalde klimatologische zones met specifieke weersomstandigheid zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Ook ziet hij in de diverse landen grote regionale verschillen. En tot slot is er volgens de Hond vrijwel iedere keer sprake van bijeenkomsten met grote groepen mensen die in één keer besmet raken. Als voorbeeld noemt hij voetbalwedstrijden, feesten zoals carnaval én kerkelijke bijeenkomsten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees de hele blog van Maurice de Hond

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ik word er een beetje moe van de schuld van de uitbraken bij de kerken te leggen. Zeker 90 % van de kerken zijn gelijk overgestapt op audio uitzendingen op 15 maart. In mijn kerk kregen de leden gelijk op 12 maart een mail met de mededeling dat de kerkdiensten tot nader orde opgeschort zouden worden als gevolg van het corona virus.

Bij mijn weten houden nu alle kerken zich aan deze regel. In de dienst zijn dan maar enkele mensen aanwezig die een taak hebben,