cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
dennis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 februari 2020 door Patrick Simons

Dennis was satanist: "Heel mijn leven vocht ik tegen de Schepper van hemel en aarde"

Dennis Crosby groeide op met ouders en grootouders die preekten in pinksterkerken. De Bijbel speelde een centrale rol in zijn leven, maar toch geloofde hij daar niet in. Hij ging namelijk ook naar een openbare school en koos voor de wetenschappelijke benadering van het leven die daar werd uitgelegd. Later kwam hij in aanraking met drugs en werd hij zelfs satanist. Zijn leven bevond zich in een neerwaartse spiraal totdat het op een bijzonder indrukwekkende wijze veranderde omdat God ingreep. Hij vertelt zijn verhaal tegenover Cvandaag.

Het was in de jaren zestig dat Dennis besloot om niet meer in de Bijbel te geloven “Ik geloofde in evolutie. Ik geloofde dat alles wat gebeurde toeval was, zonder een doel. Ik was een jaar of twaalf. Naast school hield ik mezelf vooral bezig met het lezen van science fiction en met het luisteren naar The Beatles. Zo ging dat een poosje door en ik werd er volledig door in beslag genomen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gelukkig zijn er vele verhalen van deze strekking. Sommige christenen zijn wel eens boos omdat ze nooit iets merken van Gods aanwezigheid in hun leven terwijl ze wel geloven. Ze hebben nooit een krachtdadige bekering gehad of een hemels licht gezien. Toch herken ik het verhaal van Dennis vanwege een turbulente en ingrijpende gebeurtenis in mijn eigen leven. Deze ervaringen zijn reëel en berusten meeste tijd niet op fantasie. Ik denk dat Gods ingrijpen in ons leven niet standaard is. God is soeverein. Een mooi verhaal over Dennis.