cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dick en Willeke Troost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Dick trouwde voor de derde keer: “De kerkelijke zegen hebben we nooit gekregen”

Psychiatrische stoornissen, huwelijkstherapie, twee echtscheidingen. Dick Troost heeft een zware tijd achter de rug. De stenen die hij in zijn rugzak moest dragen werden steeds zwaarder. Sinds hij Willeke ontmoette schijnt de zon weer in het leven van Dick. “De kerkelijke zegen hebben we dan niet mee gekregen. Maar de zegen van mensen, is voor ons minder belangrijk dan de zegen van God.”

Dick vertelt uitgebreid over zijn eerste vrouw. Haar ouders heeft hij leren kennen tijdens hun bezoek aan zijn boerderij in Nederland. “Ze nodigden me uit om bij hun te komen logeren. Ze hadden 5 kinderen die allemaal het ouderlijk huis hadden verlaten. Ik zat in de topfokkerij van zwartbont melkvee en kwam om die reden regelmatig in haar regio.” In 1983 paste een verblijf van Dick bij dit echtpaar in zijn programma. Daar ontmoette hij hun jongste dochter. “Ga je met mij mee naar de soos die bij onze universiteit hoort”, vroeg zij op een gegeven moment. Dick ging graag mee.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Echtscheiding
- Nico van der Voet heeft een boodschap voor gescheiden christenen: "Verbreek je trouwbelofte niet"
- Christelijk scheiden: hoe is dat mogelijk? 3 huwelijkscoaches geven antwoord
- Willem Lingeman: "Uitzonderingsregel om te mogen scheiden bestaat niet"
- Wat kun je doen als een relatie of huwelijk dreigt te stranden?
- Is apart wonen van elkaar hetzelfde als een echtscheiding?
Meer over Echtscheiding »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Wie met een verlatene (=weggezondene) trouwt, pleegt overspel, staat niet in Mat. 19:9 maar in Mat. 5:32! Zie de NBG-vertaling. Na mijn bekering en wedergeboorte heeft mijn vrouw mij weggezonden en heb ik op grond van de vertaling van Mat. 5:32 een grote worsteling gehad of ik opnieuw kon trouwen. Na een gebed tot God hoe ik dit moest zien, kreeg ik van een vriend de juiste vertaling van dit vers. De letterlijke vertaling uit het Grieks luidt heel anders!