cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 september 2019 door Patrick Simons

Orlando Bottenbley vergelijkt Gods gemeente met een etalage: "Onze etalage is oubollig en onaantrekkelijk geworden"

"God wil dat zijn gemeente een etalage is in deze wereld en een enorme aantrekkingskracht laat zien. En jij en ik, ieder persoonlijk, moeten Zijn visitekaartjes zijn." Dat zei dominee Orlando Bottenbley tijdens een preek die hij in augustus hield in Baptistengemeente De Verbinding. Thema van de preek was 'De gemeente als Gods etalage en visitekaartje'. Het tekstgedeelte dat Bottenbley daarbij gebruikte was Efeze 1:19-23.

"Jezus wil jou en mij maken tot Zijn visitekaartje en de gemeente, Zijn gemeente een etalage hier op aarde", valt de predikant direct met de deur in huis. "Daarom heb ik ook voor dit thema gekozen vandaag." Bottenbley vertelt vervolgens dat hij tijdens de vakantie in een winkelcentrum terecht kwam in zijn zoektocht naar verkoeling vanwege het warme weer. "Ik leerde daar naar etalages kijken. Ik heb ze bijna allemaal bekeken. De ene etalage was nog mooier gekleurd dan de andere. Ik merkte het verschil tussen de verschillende etalages op. Je merkt dat elke winkelhouder probeert om het publiek te trekken door de etalage zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De etalage moet de aandacht trekken, zodat mensen even stil staan en kijken. Op een gegeven moment moet het zo aanspreken dat je denkt: ik stap toch even naar binnen, want ik wil daar even kijken. Zie je wat voor impact zo'n etalage kan hebben?"

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen