cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
arjan lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 juni 2019 door Arjan Lock, EO Visie

Maak van vervolgde christenen geen 'martelaren'

Misschien is het u opgevallen: ook seculiere media in Nederland lijken steeds meer oog te krijgen voor het feit dat veel christenen wereldwijd worden vervolgd. Die toenemende aandacht voor christenvervolging is een positieve ontwikkeling en ook nodig. Daarbij is het de kunst één valkuil te vermijden.

In absolute aantallen vormen christenen volgens de meeste onderzoekers de grootste groep gelovigen die wordt vervolgd. Dat hier meer aandacht voor komt, juist ook in de seculiere media, is iets wat mij dankbaar stemt.

Door mijn reizen voor EO Metterdaad heb ik de afgelopen jaren heel wat gebieden bezocht waar christenen – en vaak trouwens ook andere geloofsgroepen – worden onderdrukt. Wat niet moet, is hen afschilderen als een soort martelaren (dat zie ik soms gebeuren).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Deze column van Arjan Lock verscheen in EO Visie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als het doel van dit artikel samengevat wordt in de laatste alinea, dan begrijp ik de relatie met de kop helemaal niet meer.Wat is de motivatie achter dit artikel? Is het de angst voor het feit dat er negatief over daders word gesproken, angst dat andere vervolgde groepen geen aandacht krijgen?Of bedoeld de schrijver met het woord ‘martelaar’ eigenlijk ‘slachtoffer’ en met ‘martelaarschap’ dus ‘slachtofferrol’?Een martelaar is iemand die vervolgt wordt/sterft vanwege geloof. Daar mogen we diep respect voor hebben en van leren.