cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. L. A. den Butter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Hoe ds. Den Butter een kleine kerk in Culemborg tot bloei zag komen: "Jezus is geen extraatje om je leven te verbeteren"

De kerk in Culemborg, waar ds. L. A. den Butter aan de slag ging, was in eerste instantie meer naar binnen gekeerd. Biddend, prekend en evangeliserend werd het kerkelijk leven sinds zijn komst in 2000 nieuw leven in geblazen. “Ik kreeg de kans om met zo'n twintig Afrikanen Bijbelstudie te doen”, vertelt de christelijke gereformeerde predikant die onlangs van Culemborg naar Rijnsburg verhuisde.

Wat wil je later worden? Die vraag is bijna aan iedereen op de basisschool wel eens gesteld. Dat geldt ook voor Den Butter. “De één wilde werken bij de politie en de ander bij de brandweer. Ik heb altijd gezegd dat ik dominee wilde worden. Het verlangen om over de Heere Jezus te vertellen was er al vroeg.” Hij is er altijd van overtuigd geweest dat alleen verlangen niet voldoende is. “Je kunt theologie interessant vinden en graag uit de Bijbel lezen, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook predikant moet worden. Tot het ambt moet je geroepen worden door de Heere.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat heerlijk om te lezen. Een kleinere gemeente als een stad op een berg. De God van Elia leeft nog. Hij verandert mensenlevens door gebruik te maken van mensen, die vol zijn van Gods liefde voor verloren mensen. Willen wij dit Lam nu hebben of niet?