cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hilda Paalman-Vos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

Hilda keek de dood in de ogen: "Ik was klaar om God te ontmoeten"

‘Mevrouw, u heeft kanker,’ kreeg Hilda Paalman-Vos een paar jaar geleden te horen. Ze keek vanaf dat moment de dood in de ogen. “Vanaf dat moment was ik klaar om God te ontmoeten,” geeft de docent aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) toe. Inmiddels is de tumor uit haar lichaam verwijderd en werkt ze aan haar herstel. CIP.nl sprak met de vrouw over haar ziekteperiode.

Op eigen initiatief besloot Hilda naar de huisarts te stappen, nadat ze een merkwaardig plekje in haar borst ontdekte. “Vervolgens ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Mijn man en ik kregen daar meteen te horen dat het foute boel was. Ze vielen meteen met de deur in huis met de slecht nieuwsboodschap. ‘Mevrouw, u heeft borstkanker.’ Die openheid heb ik erg gewaardeerd. Ik kan stellen dat ik er vrij rustig onder was.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Hilda, veel sterkte gewenst verder, ik heb ook kanker gehad en ben bijna "klaar" met de controles, het was en is soms nog, een heftige tijd.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify