cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 januari 2019 door Jeffrey Schipper

John ging stiekem naar de kerk: "In de moskee werd haat gepredikt en in de kerk liefde"

Als moslim ging John stiekem naar de kerk. Zijn vader barstte in woede uit. “Drie dagen lang sloeg hij mij in elkaar en ook werd ik vastgebonden.” Dit was het begin van een ellenlange nachtmerrie waaraan geen einde leek te komen. CIP.nl sprak deze Nigeriaanse broeder in samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk).

“Ik groeide op in een islamitische cultuur waarin het geloof weinig prioriteit had. Islamitische rituelen zoals gebed en moskeebezoek waren in ons gezin niet aan de orde,” vertelt John. Eén van zijn beste vrienden was voor John een voorbeeldfiguur vanwege zijn levensstijl als christen. “Binnen de islam wordt geleerd dat wanneer je deelneemt aan de jihad door een christen te doden, je verzekerd bent van een plek in het hemels paradijs. Mijn vriend vertelde dat hij in de kerk een hele andere boodschap te horen krijgt. ‘Christenen hebben de opdracht om hun vijanden lief te hebben’.” Vanaf dat moment ging John iedere zondag naar de kerk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP in Nigeria
- Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel
- Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims
Meer over CIP in Nigeria »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Geweldig getuigenis, haaks op de politiek correcte houding van de Nederlandse christenheid in, waar men in alle kerken , chr. org. en synagoges het gigantische verschil tussen de koranallah en JHWH niet wil en durft te benoemen.

Erger nog, men heeft als dogma in RK kerk en PKN , dat het om dezelfde God gaat, maar dan wat onvolledig beschreven in de koran.

Wat een prachtig voorbeeld, deze John, geef me 1 website van enige kerk of synagoge, waar genoemd verschil benoemd wordt, in termen als enige ware God en afgod.

Shalom,

Ben Kok jchr.p.