cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
matthijs vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 november 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

Dreigen evangelische gemeentes een hele generatie jongeren kwijt te raken?

Een tijdje geleden werd ik gevraagd om met het leiderschapsteam van een evangelische gemeente over hun visie voor 2030 na te denken. Welke tendensen zien wij plaats vinden? Wat gebeurt er in evangelische gemeentes en in de levens van mensen? Waar gaat het naartoe?

Over de komende maanden wil ik als vervolg hierop een aantal zorgen delen die ik persoonlijk heb omtrent de toekomst van evangelische kerken en gemeentes in ons land. Naast alle mooie en vele positieve dingen die hier plaats vinden, zie ik ook een aantal tendensen waar ik me zorgen over maak en die ik hier graag op CIP met jullie wil delen met de hoop dat ik me of druk maak over niks, of dat er hier een gesprek op gang over kan komen. Dus laten we beginnen…

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs over evangelisch Nederland
- Waarom christelijke jongeren de evangelische beweging verlaten
- Is dit nu tongentaal of verzin ik deze klanken gewoon zelf?
- Waarom groeikerken zich richten op de Biblebelt: "We verwarren marktwerking met opwekking"
- Helaas, er komt geen opwekking
- Verdwijnen volwassen christenen stilletjes door de achterdeur van de evangelische gemeentes?
Meer over Matthijs over evangelisch Nederland »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. De blauwe gloed is daar een exponent van. Kerk zijn is gemeenschap zijn. Een kerk is maar zo een Reli-facebookgroep met honderden "vrienden" of "broeders" waar je eigenlijk maar heel weinig mee hebt. Mensen hebben elkaar gewoon nodig, maar beseffen dat niet meer zo. Kerk zijn is samen God ontmoeten en in God elkaar ontmoeten. Als dat niet dieper gaat dan een bak koffie na de dienst, dan schiet de kerkgemeenschap tekort; vooral naar jongeren en ouderen.