cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Remmelt Meijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Remmelt Meijer: "Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren"

“Ik heb de laatste tijd meerdere keren de opmerking gehoord: ‘Sinds ik niet meer naar de kerk ga, heb ik meer ruimte om te geloven.’ Dat klinkt als vloeken in de kerk, maar toch gebeurt het.” Theoloog Remmelt Meijer sprak in de afgelopen jaren met verschillende kerkverlaters. Zelf noemt hij ze liever grensgangers, omdat de kerkdeur voor velen niet definitief dicht is. “Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren,” merkt de pionier op.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerklozen
- Linda nam afscheid van de kerk: "Niet meer deel zijn van kerksysteem voelt als een bevrijding"
- David kon niet langer geloven in God: "Er is geen Heilige Geest meer die over mijn schouder meekijkt"
- Chris en Sjaak kunnen hun geloof niet combineren met de kerk: "Mijn geestelijk leven ontwikkel ik nu vooral buiten mijn kerk"
- Bob Venus heeft oog voor mensen die met pijn uit de kerk zijn gestapt
- Tjarko Evenboer gelooft nog wél in God: "Maar Hij moet groter zijn dan de christelijke religie"
Meer over Kerklozen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is maar hoe je het bekijkt. Als gelovige ben je deel van de kerk van Jezus Christus. Die gemeenschap wordt eerder gehinderd door "kerkmuren" dan dat die daardoor bevorderd wordt. Het ligt voor de hand dat degenen die die gemeenschap willen uitleven verstikt worden door de kerkmuren en alles wat daar voor staat. Remmelt kijkt naar het probleem door een kerkelijke bril. De waarheid zou wel eens kunnen zijn, dat de bevrijde grensgangers de echte kerkgangers zijn en de geïnstitutionaliseerde kerkgangers de grensgangers.