cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Adelinde van der Haar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 februari 2022 door Adelinde van der Haar, Sapientia

Met mannen én vrouwen strijden voor Bijbelse boodschap en SGP-idealen

‘t Is niet de eerste keer dat de Sapientia-appgroep met inmiddels zo’n 60 SGP-vrouwen ontploft. Soms door gezellige en motiverende berichtjes naar elkaar, een welkom aan een nieuw ‘lid’, een net gepubliceerd RD-artikel over het vrouwenstandpunt van de SGP, of een nieuwe dappere kandidaat op de lijst die we hartelijk aanmoedigen. Toch ontplofte de appgroep ook verschillende keren uit pure bezorgdheid. Nee, frustratie kun je het niet noemen, hoewel sommige Twitteraars en columnisten daar wel aanleiding toe kunnen geven.

Door Adelinde van der Haar namens Sapientia

Met veel trots, bombarie en uit verband gerukte Bijbelteksten worden de voorstanders van vrouwen in de politiek benaderd op Twitter door zogenaamde rel-refo’s, een bijnaam die de personen in kwestie tot geuzennaam hebben gekroond. En juist dat baart ons zorgen. Hoe moeten we als christenvrouwen die zich inzetten in de maatschappij en voor de partij op verschillende leidinggevende, bestuurlijke- en nu ook politieke posities, reageren op die rel-refo’s die het gesprek en de discussie over het verschil van Bijbelse inzichten of persoonlijke waarden niet aan willen gaan?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Een mooie volwassen reactie. Ik hoop dat onze SGP jongeren dit serieus lezen en doordenken. Laten we als SGP mannen bedenken dat het "en hij zal over u heerschappij hebben" in Genesis 3 staat als vloek van de zondeval. Alzo is het van de beginne niet geweest! Als er liefde is, hebben we geen behoefte om de vloek uit te voeren. Dan gaan we zien dat God in het 5e gebod zowel mannelijk als vrouwelijk gezag instelt. Juist in deze tijd is het van groot belang om te laten zien dat God man en vrouw schiep om in liefde samen te werken in deze maatschap