cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ruben Vis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 januari 2022 door Ruben Vis

Een boodschap aan christelijk Nederland: probeer mij als Jood niet te bekeren

Christenen met evangelisatiedrang zijn bij Ruben Vis, algemeen secretaris van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK), niet aan het juiste adres. Vis merkt in onderstaand artikel op dat de drang tot bekering van de Joden nog niet is verdwenen en dat betreurt hij. Vandaag deelt CIP.nl zijn boodschap aan christelijk Nederland.

Mijn voorouders kwamen ruim driehonderd jaar geleden uit Noord-Duitsland hierheen. Naar een land dat ons godsdienstvrijheid gunde in een tijd dat voor het eerst het grondrecht godsdienstvrijheid werd gecodificeerd. Eigenlijk ben ik maar een posjete Jid, een eenvoudige Jood, zoals we dat in het Jiddisch zeggen. Een schakel in de generaties. Generaties die teruggaan tot 1967, 1948, 1943, 1648 en uiteindelijk tot het jaar 70. Het jaar van de verwoesting van de Tempel in Jeruzalem, de opstand tegen de Romeinen, het door diezelfde Romeinen uitmoorden van tal van Joodse steden en dorpen en het verbannen van Joden uit het Joodse land over het Romeinse rijk. In die verbanning leven we nog steeds. Met dien verstande dat vandaag de dag het grootste deel van het Joodse volk leeft binnen de grenzen van het land waarvandaan zij, wij, ik, destijds zijn verbannen. Ik. Zo voelt het, en dat al generaties lang.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ja, dat kan meneer Vis wel willen, maar ik denk niet dat hij het hart van het christelijk geloof aan ons kan ontnemen, namelijk het geloof in een Heer die is gekomen voor ALLE mensen.