cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Viera Koopman-Kalinina Ayuso
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijke oogarts bezorgd over toenemende vaccinatiedwang onder de dekmantel van 'naastenliefde'

“Om mij heen zie ik theologen en predikanten oproepen tot vaccinatie. Als oogarts zeg ik met alle respect: dit is niet jullie taak. Wees een voorbeeld, een bron van die liefde. Ware liefde respecteert keuzes van mensen die andere afwegingen maken.” Met lede ogen ziet Viera Koopman-Kalinina Ayuso de toenemende vaccinatiedrang en -dwang aan. Volgens haar zijn vele mensen zo bang voor de dood aan het coronavirus dat ze niet meer leven. CIP.nl sprak met Koopman onder andere over 2G-beleid, ware en valse liefde.

Koopman is in het dagelijks leven actief als oogarts, echter sinds een paar maanden zit ze ziek thuis. Ze spreekt zich uit op persoonlijke titel. In de beginfase van de coronacrisis was zij erg bezorgd over haar patiënten, zo maakt zij duidelijk. “De meesten gebruiken afweerremmende medicatie om oogontstekingen te behandelen. Toen ik hoorde dat dit virus veel mensen met een zwakke immuniteit beschadigt, maakte ik mij veel zorgen over hun situatie.” Koopman zag dat de wereld in korte tijd een metamorfose onderging. “Veel zorg moest worden afgeschaald. Maar het afzeggen van afspraken zorgt er niet voor dat de problemen van patiënten worden opgelost. En zo leidden de coronamaatregelen tot veel nevenschade.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Wat een heldere kijk op de zaak. Genuanceerd en met argumenten onderbouwd. Haar analyse over de zorg onderstreep ik. De marktwerking heeft de zorg geen goed gedaan. Ze legt mijns inziens met haar opmerking: "We voeren als het ware een strijd tegen de dood, terwijl de dood bij het leven hoort." legt de leegte en het gebrek aan perspectief op het leven na de dood pijnlijk bloot. Dit is dan ook hét moment om als kerken met de boodschap van geloof en bekering de wereld in te gaan. God roept: Kom tot Mij en bekeer je van je zonden.