cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tweede Kamer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2021 door Redactie

Christelijke partijen willen na uitstel ook afstel 2G-plannen: 'Nu en later geen heilzame weg'

Het zou een spannende week worden in Den Haag. Zowel de behandeling van het veel bekritiseerde 2G-plan als de uitbreiding van de coronapas naar het onderwijs en de werkvloer stond namelijk op de planning in de Tweede Kamer. Het kabinet stelt die plannen echter voorlopig uit, zo schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een brief aan de Kamer. Christelijke partijen reageren verheugd, maar willen eigenlijk meer.

Op verschillende plaatsen in Europa is het zogeheten 2G-beleid al doorgevoerd. Daarbij worden ongevaccineerden verder uitgesloten doordat een negatieve test niet meer als toegangsbewijs geldt. Enkel een vaccinatiebewijs en een herstelbewijs zorgen dan nog voor een geldige QR-code om horeca, musea of andere openbare ruimtes in te mogen. In de Nederlandse Tweede Kamer is echter weinig enthousiasme voor het plan. ‘Met de hoge infectiedruk nu en de aanhoudende druk op de zorg verwachten we niet dat er op korte termijn ruimte ontstaat om delen van de samenleving verder te openen met 2G’, schrijft De Jonge in de brief aan de Kamer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
En nu doorpakken, afschaffen die QR-code. Treffend te zien dat als de 2e kamer er voor gaat liggen er partijen/bewindslieden zijn die het wapen van chantage gaan hanteren....