cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Job van Meijeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 augustus 2021 door Patrick Simons

Achterban CDA richt pijlen op Voltooid Leven-wet D66: "Voldoet niet aan onze grondbeginselen"

Langzaam maar zeker lijkt het erop dat de Voltooid Leven-wet een belangrijke rol gaat spelen bij de formatie van een nieuw kabinet. D66 wil de wet graag invoeren, waardoor een coalitie met ChristenUnie van de baan lijkt. Ook een flink gedeelte van de achterban van het CDA ziet geen heil in deze wet. Daarom wordt er tijdens het aankomende partijcongres een resolutie ingediend.

De wet Voltooid Leven wil D66 al jarenlang invoeren, maar het werd daarin de afgelopen kabinetsperiode tegengehouden door de ChristenUnie. Met deze wet kunnen mensen van 75 jaar en ouder euthanasie plegen als ze vinden dat hun leven erop zit. Ook vanuit de achterban van het CDA klinken nu kritische geluiden over de wet. Dat heeft geleid tot een resolutie die tijdens het partijcongres op 11 september zal worden ingediend. De initiatiefnemers stellen dat de wet “niet onderhandelbaar” moet zijn voor het CDA aan de onderhandeltafel voor een eventueel nieuw kabinet. Daarmee lijkt men er een breekpunt van te willen maken. CIP.nl stelde enkele vragen aan Job van Meijeren, fractievoorzitter CDA Woerden en een van de initiatiefnemers van de resolutie.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een dikke pluim voor het CDA als ze binnen de partij hun rug recht houden en hun grondbeginselen daadwerkelijk consolideren en die juist blijven interpreteren. Dat de C van christelijk meer aan betekenis zal winnen dan de C van commercieel.