cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ambassadeur Tigran Balayan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juli 2021 door Geerten van Breugel

Tigran Balayan komt uit het oudste christelijke land ter wereld: "Zelfs de taal verwijst naar God"

Een land dat niet alleen in 301 als eerste het christendom als staatsreligie aannam, maar zelfs de geschiedenis heeft overleefd door haar kerk. Volgens de Armeense ambassadeur Tigran Balayan is dat het geval in Armenië. Een land dat iconische kerken heeft, een bijzonder verleden kent, maar ook onder grote druk staat van landen als Turkije en Azerbeidzjan.

Als het christendom al zolang aanwezig is, wat doet dat met een land? Balayan lacht: “Daar kan ik uren over praten. Maar samenvattend: het is een deel van onze identiteit. Twee instituten zijn heel belangrijk voor onze natie: de taal en de kerk.” De Apostolische Kerk waar 6 miljoen Armeniërs deel van uitmaken zorgde ervoor “dat het land het heeft overleefd”. “Onze taal en ons alfabet is in het jaar 405 geschreven, en heeft 39 letters. Een unieke taal, waarbij we voor elke klank een andere letter hebben.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen