cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arno van der Knaap (links) en Jan Zijlstra (rechts)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 juni 2021 door Nienke Alblas

Terugblik unieke verzoening Zijlstra en Van der Knaap: "Het was stenen gooien of avondmaal vieren"

Na een conflict binnen het leiderschap van de Levensstroomgemeente in Leiderdorp scheidden de wegen van pastor Arno van der Knaap en evangelist Jan Zijlstra (overleden op 9 september 2021, red.). Ondanks dat vergeving snel op het conflict en de splitsing volgde, bleef de verzoening uit, bleek in deel één van de terugblik op het leiderschapsconflict. Hier kwam in november 2020 verandering in. “Als wij als christenen niet kunnen vergeven, is er eigenlijk geen hoop voor de wereld”, aldus van der Knaap.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op basis van onze menselijke onvolkomenheden, zijn ruzies en machtsstrijd niet altijd te vermijden. Ook christelijke gemeenten en kerken ondergaan deze diepe ellende. De schade wordt niet alleen toegebracht aan de betreffende kemphanen, maar zeer zeker ook aan de leden. Dit leidt en heeft geleid tot scheuringen en diepe trauma's, waardoor mensen zijn afgehaakt. Herstel door oprecht berouw en verbrokenheid kan helend werken. Maar ons verwonde ego kan vergeving lang in de weg staan, terwijl dit juist de weg is naar genezing. As I know.