cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
otto
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Patrick Simons

Otto de Bruijne maakte een opwekking mee in Barneveld: "Opeens liepen ze op school met Bijbeltjes in hun achterzak"

Hoewel ze nog niet zo lang waren getrouwd, besloten Otto de Bruijne en zijn vrouw om op 22-jarige leeftijd de zorg op zich te nemen over vijf pleegkinderen. Daarvoor gingen ze in jeugddorp De Glind in Barneveld wonen. In Barneveld maakten ze een bijzondere tijd mee met een opwekking onder jongeren. Hij beschrijft het hele verhaal in zijn biografie en vertelt er tegenover Cvandaag uitgebreid over.

Het verhaal begint in 1972 wanneer Otto en zijn vrouw een weekendje weg zijn. "Vrienden van ons pasten op onze pleegkinderen. De twee oudsten waren toen 16 en 17. Ze zijn toen in een doopdienst terecht gekomen van een andere vriend uit die instelling. Die doopdienst vond plaats in een zwembad in Amersfoort. Op een gegeven moment voelden zij dat ze zich moesten laten dopen. Toen wij terugkwamen van dat weekend, renden ze ons tegemoet en riepen ze: wij zijn gedoopt! Ik zei: wat is dit nu? Ze vertelden ons het hele verhaal. Het was helemaal niet onze bedoeling om dat te laten gebeuren, maar die kinderen hebben dat zelf wel zo ervaren. Wij hebben toen gezegd: kom vrijdagavond maar gezellig langs met vrienden. Dan gaan we er eens rustig over doorpraten."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Otto de Bruijne
- Otto de Bruijne: "Bij God op schoot, sentimenteel geneuzel"
- Otto de Bruijne las anderhalf jaar weinig uit de Bijbel en bad nauwelijks: "Ik kreeg een burn-out vanwege mijn succes"
- Otto de Bruijne raakte door een medische fout verlamd: "Ik koos ervoor om niet boos of verbitterd te raken"
- Otto de Bruijne schrok in Afrika van apartheid en vertelt wat christenen in Nederland van Afrikanen kunnen leren
- Otto de Bruijne legt uit waarom Jezus absoluut uniek is: "De boodschap van Jezus is absurd"
Meer over Otto de Bruijne »

Klik hier voor meer informatie over Ottobiografie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties