cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pinksterconferentie Opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2023 door Redactie

Valse toegangskaarten in omloop voor kampeerterrein Opwekking

Voor de 53e editie van de Pinsterconferentie Opwekking in Biddinghuizen zijn er valse toegangskaarten in omloop. Dit maakte de organisator, Stichting Opwekking, zelf bekend nadat men na een melding ontdekte dat verschillende registratienummers van reserveringen niet in orde waren. De valse toegangskaarten voor het kampeerterrein zouden met name via Marktplaats verkocht worden. 

Om toegang te krijgen tot het kampeerterrein in Biddinghuizen, waar tijdens dit weekend alleen al ruim 23.000 mensen verblijven, is een (kloppend) registratienummer nodig. De directeur van Stichting Opwekking, Ruben Flach, laat in gesprek met Omroep Flevoland weten geen zicht te hebben op de hoeveelheid toegangskaarten die vervalst zouden zijn. Flach zegt het verder te betreuren dat de Pinksterconferentie gebruikt wordt om mensen op te lichten. 

Bezoekers die twijfelen of ze wel over het juiste toegangsbewijs beschikken, kunnen met de organisatie contact opnemen. Flach: "Je kunt ons gewoon bellen of mailen en dan kunnen wij checken of je kaartje wel klopt of niet." 

Wanneer mensen bij aankomst daadwerkelijk over een valse reservering blijken te beschikken, is er geen toegang tot het kampeerterrein. Flach laat weten dat de camping inmiddels vol is. 

53e editie Opwekking
Dit weekend wordt voor de 53e keer de Pinksterconferentie Opwekking  gehouden, traditiegetrouw gebeurt dit al jaren op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Het thema dat dit jaar centraal staat is: ‘Maar wij zien Jezus’.

De afgelopen jaren is de conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar jaarlijks zo'n 50.000 tot 60.000 christenen met elkaar het Pinksterfeest vieren. Veelal zijn de bezoekers afkomstig uit tal van verschillende kerkelijke denominaties. Naast de tienduizenden bezoekers zijn er ook nog eens duizenden mensen die het gehele Pinksterweekend op het terrein kamperen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen