cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ron DeSantis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2023 door Patrick Goede

Ron DeSantis belooft gezin te zullen beschermen: "Trek de wapenrusting van God aan"

Kort voordat hij woensdag zijn presidentiële campagne aankondigde, zette gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zijn visie uiteen over geloof, gezin en de opvoeding van kinderen. Dit deed hij tijdens de jaarlijkse mediabijeenkomst van de National Religious Broadcasters Association (NRB). Hij riep gezinnen op om zich "te wapenen met de wapenrusting van God".

Maandag sprak DeSantis tijdens de openingssessie van de NRB. De organisatie zegt "een onpartijdige vereniging" te zijn die christelijke sprekers toerust om het evangelie te delen en hen verschillende opleidings- en netwerkmogelijkheden biedt.

Volgens een verklaring die dinsdag door de NRB is gepubliceerd, drong de Republikeinse gouverneur er bij de aanwezigen op aan om "zich voor te bereiden". DeSantis: "Trek de volledige wapenrusting van God aan, blijf standvastig in de waarheid staan en geef nooit op." 

Vaderschap
DeSantis sprak tijdens de openingssessie vooral over het gezin en vestigde de aandacht op de inspanningen van zijn staat om het belang van het vaderschap te benadrukken en kinderen te helpen die opgroeien zonder vader, meldt Fox News.

Afgelopen april ondertekende de gouverneur van Florida HB 7065, een wetsvoorstel dat bedoeld is om verantwoord vaderschap aan te moedigen door subsidies te verstrekken aan non-profitorganisaties in de gemeenschap om onder andere mentorschapsprogramma's aan te bieden.

"We werken met groepen die inspelen op de behoeften van vaders en proberen hen betrokken te krijgen bij hun kinderen", zei DeSantis, eraan toevoegend dat de staat ook mentorschapsprogramma's aanbiedt voor kinderen van wiens vader in de gevangenis zit. 

"Als je iemand in de gemeenschap hebt die zich ontfermt over een kind, kan dat kind in de toekomst zoveel beter terechtkomen", vervolgde hij.

Curriculum
In antwoord op een vraag of hij "probeerde schoolboeken te verbieden, pogingen blokkeerde om kinderen over slavernij te leren en scholen te laten zeggen dat homo's niet bestaan", verduidelijkte DeSantis hoe zijn beleid bedoeld is om ouders tegemoet te komen.

"Wat we hebben gedaan, is ouders in staat stellen het curriculum te herzien en de mogelijkheid geven in te zien welke boeken er op school gebruikt worden. Vervolgens zorgen we er voor dat die boeken voldoen aan de staatsnormen en geschikt zijn voor de leeftijd en ontwikkeling van het kind", was zijn antwoord. 

De man die een gooi doet naar het presidentschap van 2024 noemde daarbij voorbeelden van boeken die "scholieren leren hoe ze seks-apps moeten gebruiken, die grafische afbeeldingen van seksuele handelingen en seksspeeltjes tonen aan kinderen vanaf hun tiende jaar."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Als hij zelf ook de volledige wapenrusting van God aantrekt is , mag hij de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika worden.