cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CU-fractievoorzitter Mirjam Bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2023 door Redactie

Onderzoek: Slechts één op de vijf Nederlanders kent CU-leider Mirjam Bikker

Slechts één op de vijf Nederlanders kent CU-fractievoorzitter Mirjam Bikker. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau I&O Research dat de bekendheid van politici onder het Nederlandse volk peilde. Vrijwel iedereen kent politici als Mark Rutte, Geert Wilders en Sigrid Kaag kent, maar Bikker is voor veel mensen onbekend.

Sinds januari dit jaar is Bikker fractievoorzitter van de ChristenUnie. Ze nam het stokje over van partijgenoot Gert-Jan Segers nadat hij de afgelopen zeven jaar de fractie in de Tweede Kamer mocht aanvoeren. Bikker leidde de partij ook al tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen maart, waarbij de CU, net als de andere coalitiepartijen, zetels inleverde.

Echter weet slechts zo'n 22 procent van de Nederlandse bevolking wie Bikker is, zo blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau I&O Research. Politici als Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Thierry Baudet (FVD), Jesse Klaver (GroenLinks) en Sigrid Kaag (D66) scoorden daarentegen allen rond of boven de negentig procent aan bekendheid onder het Nederlandse volk. 

Ook BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas en zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt zijn beiden met 86 procent hoog op het lijstje te vinden. Opvallend genoeg ontbreekt in de uitslagen van I&O Research SGP-leider Kees van der Staaij. 

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen maart sprak Cvandaag al met Bikker. Toen liet de op dat moment nieuwbakken CU-leider onder meer weten dat ze zich namens de partij wil inzetten voor een beter omzien naar elkaar, de waarde van het leven en een goede zorg voor de schepping.

Bikker gaf daarnaast aan haar werk als politicus in afhankelijkheid van God te doen. Bikker: "We mogen altijd beginnen met het bidden voor ons land en voor alle inwoners. Voor wijsheid en de zegen van onze God."

Foto credits: Nienke van Denderen

In onderstaande tabel van I&O Research is te zien hoe het met de bekendheid van politici onder het Nederlandse volk gesteld is.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kennelijk moet je af en toe een kogel door de politieke kerk jagen om gekend te worden...