cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
GerGem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2023 door Redactie

Curatorium GerGem laat derde en vierde student toe

Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten heeft dinsdag opnieuw twee studenten aangenomen. Dit brengt het totaalaantal deze week op vier.

De derde student betreft de 38-jarige H. R. Keurhorst uit Veenendaal. Hij is docent klassieke talen en godsdienst bij het Ichtuscollege te Veenendaal. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. De heer Keurhorst is ouderling in de GerGem te Veenendaal. Hij is ook docent aan het CGO (Centrum voor Godsdienstonderwijs). Later op de dag was er ook goed nieuws voor B.J. Meulmeester uit 's Gravenpolder (34). Hij is projectmanager in het bedrijfsleven. De heer Meulmeester is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is ouderling in de GerGem van 's Gravenpolder.

In totaal komt het curatorium drie vergaderdagen bijeen deze week. Op de eerste vergaderdag werden er meteen al twee studenten toegelaten. Jaarlijks worden er met ongeveer twintig kandidaten toelatingsgesprekken gevoerd. De overgrote meerderheid (ongeveer 90 procent van de kandidaten) wordt tijdens de curatoriumvergaderingen afgewezen. Vanwege het predikantentekort wordt er aan de vergaderdagen veel waarde gehecht. De GerGem heeft in Nederland 62 predikanten en 150 kerkelijke gemeenten.

Eerder werden deze week dhr L. J van de Berge (41) uit Tholen en dhr. W. van Ee (43) uit Otterlo toegelaten. Het curatorium komt vandaag en woensdag nog bijeen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

YES! Ik ben eerder dan Kees van Vliet.