cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christelijke tieners
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2023 door Patrick Goede

Christelijke tieners van 14 en 18 beschuldigd van blasfemie in Pakistan: "Totaal ongegrond"

Adil Babar van 18 en de 14-jarige Simon Nadeem Masih zijn in Pakistan opgepakt wegens verdenking van blasfemie. De jongens zouden de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd volgens hun buurman die tevens politieagent is, dat meldt Morning Star News.

De vader van Adil Babar hoorde rumoer vlak buiten zijn huis en besloot een kijkje te nemen. Hij zag dat zijn buurman, politieagent Zahid Sohail, zijn zoon en een andere christelijke jongen sloeg. Adil en Simon waren vrolijk met elkaar aan het praten geweest toen Sohail hen plotseling beschuldigde van godslastering, vertelt hij.

"Sohail beweerde aanvankelijk dat hij langs de twee jongens liep toen hij hoorde dat ze de profeet Mohammed 'niet respecteerden' en hem belachelijk maakten", zegt vader Babar. "Hij begon Simon te slaan en toen is Adil voor hem in de bres gesprongen. Ook hij kreeg toen klappen."

Mohammed Ali
Volgens de rooms-katholieke garagemedewerker verzamelden zich al snel een aantal buren bij zijn huis. "Beide jongens ontkenden de aanklacht en zeiden dat ze niks over de profeet Mohammed hadden gezegd. Toen lokale leiders vroegen waarop de beschuldigingen precies gebaseerd waren, wist Sohail hen niet te overtuigen en vertrok hij."

Later die avond overvielen een aantal politie-agenten het huis van Babar en arresteerden zijn zoon. Ook Simon wordt opgepakt omdat hun buurman een officiële aanklacht tegen hen heeft ingediend wegens blasfemie. Een delict waar in Pakistan de doodstraf op staat.

Volgens hun buurman hadden de jongens een grapje gemaakt over een jong hondje die Mohammed Ali zou heten. De vader van Adil noemt deze bewering "totaal ongegrond". Met name omdat buurman Sohail dit in eerste instantie helemaal niet benoemd had toen hij de jongens beschuldigde. "Niemand in onze straat heeft een hond en er zijn ook geen jonge hondjes in de buurt bijgekomen. Sohail heeft iets bedacht nadat hij er niet in geslaagd was onze wijkoudsten te overtuigen."

Shock
De moeder van Adil is hartpatiënte en heeft inmiddels twee beroertes gehad sinds haar zoon is opgepakt. "Beide jongens zijn in shock en verlamd door angst. Ze begrijpen niet waarom Sohail hen vals beschuldigd heeft en ze in de gevangenis zitten. Sohail heeft geen goede reputatie in onze buurt en daarom geloofde niemand zijn aantijgingen. Onze islamitische buren kennen ons al jaren en weten dat we ons niet inlaten met dingen die religieus gezien gevoelig liggen."

In Pakistan worden af en toe mensen gelyncht op basis van valse beschuldigingen van blasfemie of godslastering. Dit jaar zijn er in het land al 57 mensen beschuldigd van godslastering. Pakistan staat op de zevende plaats van de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors jaarlijks publiceert.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen