cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Guido de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2023 door Tearfund

Guido de Vries nieuwe directeur van Tearfund

Guido de Vries wordt per 1 mei de nieuwe directeur van Tearfund. Hij volgt daarmee Matt Gregora op die de organisatie momenteel als interim-directeur leidt.

Guido de Vries heeft jarenlange management- en bestuurservaring, zowel op het gebied van humanitaire hulpverlening als in ontwikkelingscontexten. Hij werkte onder meer in Soedan, Myanmar, Sri Lanka en Oeganda. Samen met zijn vrouw en kinderen woont Guido in Leusden.

De Vries: “Tearfund legt in haar internationale portfolio de nadruk op de zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast doet ze een beroep op mensen hier in Nederland om na denken over de impact van hun leefwijze en gedrag, en stimuleert ze deze waar nodig te veranderen. Mijns inziens is dat het unieke, onderscheidende van Tearfund. Sociaaleconomische en klimaatrechtvaardigheid zijn binnen de ontwikkelingssamenwerking belangrijke thema’s en tegenwoordig is daar gelukkig ook toenemende aandacht voor binnen Nederland. Het biedt goede mogelijkheden om hier steeds meer verbinding in aan te brengen.”

Eric Kuisch, voorzitter van de Raad van Toezicht van Tearfund, is blij met de aanstelling van De Vries: “Guido is een doorgewinterde manager met een indrukwekkende staat van dienst bij diverse NGO's. We zijn erg blij dat hij zijn internationale ervaring ten dienste van Tearfund wil stellen en de organisatie wil helpen om zich verder te ontwikkelen.”

De komende periode zal interim-directeur Matt Gregora zijn werkzaamheden voor Tearfund Nederland afronden. “Het was een absoluut voorrecht om Tearfund Nederland de afgelopen maanden te mogen dienen. Er is een gepassioneerd en professioneel team en ik ben ervan overtuigd dat onder het ervaren leiderschap van Guido de organisatie nog sterker zal worden. Ik zie uit naar een goede overdracht van de werkzaamheden in mei en zal daarna vanaf de zijlijn Tearfund blijven volgen hoe zij haar belangrijke missie voortzet.”

Lees hier meer over het werk van Tearfund

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify