cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
smartphone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 maart 2023 door Redactie

Refoweb-vragensteller: 'Waarom zijn er zo weinig mensen die nog zonder smartphone leven?'

'Waarom zijn er zo weinig mensen die nog zonder smartphone en WhatsApp leven? Iedereen gaat er vaak blindelings in mee. Continu wordt tegen onze tieners (zonder smartphone) gezegd door volwassenen: “Ik kan dit niet naar je sturen want je hebt geen WhatsApp”', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'Het is lastig om de vraag te beantwoorden waarom er nog maar zo weinig mensen zijn die zonder smartphone en Whatsapp door het leven gaan', antwoordt ds. W. F. 't Hart. 'Om een kleine duiding te geven, zal dat voornamelijk te maken hebben met de levensstandaard in het Westen. Een smartphone hoort inmiddels bij de basisleefomstandigheden. Hoe mensen erin meegaan, zouden we aan hen moeten vragen. Ik merk in de vraagstelling op dat het gaat over allerlei veroordelende algemeenheden, waar ik niet zoveel mee kan.

Ik denk dat het belangrijk is om met onze gezinnen en kinderen begeleid de confrontatie aan te gaan. Wie zijn kinderen met alle geweld weghoudt van zaken die in de wereld gemeengoed zijn, loopt uiteindelijk het risico op allerlei uitwassen op verschillende gebieden. Het gebed of de HEERE die begeleide confrontatie zegent, is daarbij een heel machtig wapen', aldus de hersteld hervormde predikant uit Zwartebroek-Terschuur-Voorthuizen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify