Kailee Perrin raakte zwanger van een drugsdealer: "Ik smeekte Jezus om vergeving"

Levensverhaal13 april 2023 Dirk van Genderen | Christianity Today

Kailee Perrin werd geboren in 1989, in een niet functionerend gezin in Glendale, Arizona. Al generaties lang werd de familie geteisterd door alcohol- en drugsmisbruik. Haar vader zat geregeld in de gevangenis. Haar moeder werd zwanger toen ze 19 was, nadat ze van haar eigen ouders was weggelopen vanwege het gewelddadige gedrag van haar vader.

"Nadat ik langere tijd getuige was geweest van de verschrikkingen van drugs- en alcoholmisbruik, ging ik naar de middelbare school en stond mijn besluit vast: ik zou nooit alcohol of drugs gaan gebruiken. Maar toen een medeleerling mij lastig bleef vallen om een marihuana joint te proberen, ging ik daar toch op in." Het werd het begin van haar drugsverslaving.

Op haar 13e werd ze seksueel actief en twee jaar later had ze al een seksueel overdraagbare ziekte. "Ik raakte verslaafd aan alcohol door een drankje op een schoolfeestje. Cocaïne en andere drugs volgden. Toen ik 15 was, stopte ik met school en trok in bij een 19-jarige vriend in een caravan, waar het krioelde van de muizen en de kakkerlakken."

"Op de een of andere manier was ik ervan overtuigd dat Hij bestaat en de vader vertegenwoordigde die ik in mijn leven had gemist."

Anonieme Alcoholisten
"Mijn moeder was zo moe van het verspillen van haar leven aan alcohol en drugs, dat ze hulp zocht bij de Anonieme Alcoholisten. Door die hulp raakte ze vrij van haar verslavingen. Dat was in 2007. Ze besloot met ons als kinderen, mijn vader was overleden, te verhuizen naar de staat New York."

Ze kwamen terecht in het plaatsje Clinton. Nadat Kailee een baan had gevonden bij een plaatselijke pizzeria, begon ze te daten met een nieuwe vriend, Kirk. Hij bleek ook weer een drugsdealer te zijn. "Kort daarna trok ik bij hem in, in zijn appartement. Opnieuw raakte ik aan de drank en de drugs.
Op een avond nodigde mijn moeder me uit voor een lasagnediner. Het was februari 2008 en ik was al enkele weken misselijk. Ik vroeg me af waarom deze kater niet verdween.
Voordat we begonnen te eten, nam mijn moeder me mee naar boven en liet me een zwangerschapstest doen. De uitslag was positief. Ik kon het niet geloven, moest huilen. Er groeide een baby in mij. Maar ik was niet in staat om voor een kind te zorgen. Ik was 18 en zwaar verslaafd, zonder baan, zonder geld."

Abortus?
"Kirk bood me 400 dollar aan voor een abortus. Voor mij was dat ook een logische optie. Drugsverslaafden kunnen immers geen ouders zijn, dacht ik. Maar diep van binnen wilde ik deze baby. Toch besloot ik tot een abortus.
Toen gebeurde er iets bijzonders. Mijn moeder was bij een bijeenkomst van de Anonieme Alcoholisten. Daar kwam iemand naar haar toe en gaf haar een briefje met een telefoonnummer erop en zei: “Bel morgen het nummer en breng je dochter daarheen”. Het was het nummer van een plaatselijk crisiszwangerschapscentrum."

"Het verhaal van de hulpverlener had mij een sprankje hoop gegeven dat God over mij en mijn baby waakte."

"Mijn moeder vertelde mij dat ze een afspraak had gemaakt met dat zwangerschapscentrum. Omdat ik dacht dat het een abortuskliniek was, ging ik mee. Toen ik naar binnen liep, bonsde mijn hart in mijn keel. Ik voelde me alleen, beschaamd en bang. Ik ontmoette er een counselor, die mij op mijn gemak stelde. Nadat ik haar had verteld dat ik een abortus wilde, beschreef ze het proces van de ontwikkeling van een kindje in de baarmoeder. Voor het eerst leerde ik over de levensfasen na de conceptie. Ze liet me ook een brochure zien, waarin de abortusprocedure werd uitgelegd, inclusief fysieke en emotionele risico’s.'

"Op de echo zag ik mijn kindje"
De counselor regelde een echo-afspraak, waar Kailee voor het eerst haar kindje op het scherm zag bewegen. "Wat echter de meeste indruk maakte, was het verhaal van de counselor, dat ze op haar 17e zwanger was en ervoor koos haar baby te houden. Ze vertelde me dat ze zich had overgegeven aan de Heere Jezus, Die haar met nieuw leven had gezegend."

"Toen ik baby was, had mijn grootmoeder aan moederskant een cowboy-pastor in Arizona gesmeekt mij aan de Heere op te dragen. Ik ging naar een kerkkamp in Prescott, waar ik mijn leven aan Christus gaf toen ik 9 was. Hoewel ik mezelf er nooit toe verplichtte God te volgen, had ik vaak tot Hem geroepen om van de drugsverslaving af te komen. Op de een of andere manier was ik ervan overtuigd dat Hij bestaat en de vader vertegenwoordigde die ik in mijn leven had gemist."

Sprankje hoop
"Ik verliet het zwangerschapscentrum met de gedachte dat ik vóór het leven kon kiezen. Het verhaal van de hulpverlener had mij een sprankje hoop gegeven dat God over mij en mijn baby waakte.
Op aandringen van mijn ouders ging ik drie weken naar een afkickkliniek om nuchter te worden en een veilige plaats te kunnen zijn voor mijn ongeboren kindje."

"God tilde het zware gewicht van de verslaving van mijn schouders. Ik ging het nieuwe jaar, bevrijd, als een nieuwe schepping in Christus."

Er kwam telkens een Bijbeltekst in haar gedachten, Jeremia 29:11 – ‘Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.’
Dat vertrouwen leek bevestigd te worden door een telefoontje van haar vriend Kirk, die aangaf dat hij er klaar voor was om vader te worden en samen met haar de baby op te voeden. "Ik was opgewonden en dankbaar."

Een gezonde baby
Kirk stopte met de verkoop van harddrugs en ging voor het eerst in jaren op zoek naar een echte baan. "Op 3 oktober 2008 werd na een zware bevalling onze dochter Preslee Olivia geboren. Ze was gezond en woog 8 pond en 3 ons. Haar voor het eerst vasthouden, heeft ons leven voor altijd veranderd."
Een maand later vroeg Kirk haar ten huwelijk, maar het duurde nog twee jaar voordat we trouwden. Het was ook best lastig om de nieuwe verantwoordelijkheid voor Preslee te delen.

"Ik viel weer terug in mijn oude verslaving. Op het huwelijk van een vriend nam ik slechts één drankje, waardoor mijn verlangen naar alcohol weer ontvlamde. Al snel rookte ik ook weer regelmatig wiet. Ik was bang dat de autoriteiten Preslee van me zouden afpakken.
Op een harde manier moest ik leren dat het krijgen van de baby de leegte in mijn hart niet opvulde. Mijn grootste probleem was dat ik mijn leven niet helemaal aan Christus had overgegeven."

"Er is veel voor mij gebeden"
"De dames van het zwangerschapscentrum hebben me geholpen mijn zwakheden te overwinnen. Ze maakten me tot discipelen van Jezus en moedigden me aan om kerkdiensten en wekelijkse Bijbelstudies bij te wonen. Ze stopten nooit om voor me te bidden en verzekerden me altijd dat God Zijn hand om mijn leven had gelegd."

"Mijn leven was misschien niet fraai, maar nu ben ik een dochter van de Koning, vergeven en rein."

"Eindelijk, op een avond in december 2010, lag ik alleen op de grond, toen ik mijn strijd opgaf, mijn Bijbel in de hand nam en de Heere Jezus om vergeving smeekte. God tilde het zware gewicht van de verslaving van mijn schouders. Ik ging het nieuwe jaar, bevrijd, als een nieuwe schepping in Christus. Mijn leven veranderde totaal. Sindsdien heb ik nooit meer alcohol of drugs aangeraakt. Ook Kirk gaf zijn leven aan Christus. Met inbegrip van Preslee zijn we gezegend met vijf prachtige kinderen."

"Ik kan mijn zussen van het zwangerschapscentrum nooit genoeg bedanken. Ze gingen veel verder dan het geven van dozen luiers en toiletpapier, hoe belangrijk dat ook was. Uiteindelijk lieten ze me zien hoe ik een Godvrezende echtgenote en moeder kon worden. Het is een vreugde en een voorrecht om mijn getuigenis telkens weer te mogen geven op bijeenkomsten in het zwangerschapscentrum, in kerken en ook elders.
Terwijl ik voor onze kinderen zorg, ga ik door met het ondersteunen van crisiszwangerschapscentra, waar ik vrouwen help die worstelen met ongeplande zwangerschappen, gewelddadige relaties en verslavingen. Mijn leven was misschien niet fraai, maar nu ben ik een dochter van de Koning, vergeven en rein."

Bovenstaand verhaal verscheen via Christianity Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praatmee

Beluister onze podcast

#322 Patrick & Jeffrey over David de Vos, de Trump-bijbel en een opvallende arrestatie
Beluister op soundcloud
Bekijk alle afleveringen
Of beluister op:

Meerartikelen

Insalvation
Nieuws

InSalvation en Reyer lanceren nieuwe single: Leeuw van Juda

Met ‘Leeuw van Juda’ lanceert InSalvation een nieuwe single. Voor deze indrukwekkende song over Jezus werkten Jafeth en Sifra Bekx samen met Reyer. De single kwam vrijdag uit op alle kanalen en gaat over het aanbidden en prijzen van Jezus in de hemel

gomes
Positief nieuws

Voormalig PSV-keeper is nu predikant: "Jezus heeft mijn leven veranderd"

Jarenlang was hij een ontzettend populaire keeper bij PSV. Dit weekend keert de Braziliaanse Heurelho Gomes voor even terug bij de voetbalclub uit Eindhoven. In gesprek met de NOS vertelt hij over zijn nieuwe leven als predikant. “Jezus heeft mijn le

Tom de Wal
Nieuws

Kamervragen over demoonuitdrijving bij kinderen met autisme door Tom de Wal

D66 en GroenLinks/PvdA hebben Kamervragen gesteld over de Frontrunners Ministries en Tom de Wal. De politieke partijen stellen zich voornamelijk zorgen te maken over het uitdrijven van demonen bij kinderen. Directe aanleiding daarvoor is een publicat

ontmoetingsdag
Nieuws

Stichting Israël en de Bijbel organiseert ontmoetingsdag over wereldwijde impact 7 oktober

Stichting Israël en de Bijbel richt zich op de Ontmoetingsdag 9 mei vooral op de Joden buiten Israël en op de wereldwijde impact van ‘7 oktober’. Ver weg van IsraëlhuisSinds 1948 ligt de focus vaak op de Joden in Israël. Toch woont ruim de helft van

vluchtelingenkamp
Nieuws

Jaar oorlog in Sudan: hongersnood bedreigt 7 miljoen mensen

Maandag 15 april is het precies een jaar geleden dat de oorlog in Sudan uitbrak. Dit conflict, dat begon in de hoofdstad Khartoem, heeft zich ontwikkeld tot de grootste humanitaire crisis ter wereld. Terwijl de wereld afgeleid wordt door andere confl

Jeremia 26:6
Verdieping

De stenen van de Klaagmuur vertellen ten diepste wie God is

De Klaagmuur. Het is maar een muur. Wel een gerestaureerde muur. Het laatste overblijfsel van de buitenmuur, die ooit om het tempelplein was gebouwd. Van de oorspronkelijke tempel in Jeruzalem is alleen deze muur over. Ooit heeft de profeet Jeremia i

Laurens Pruis
Video

In Efeze 2 wordt het grootste probleem van de mensheid onthuld

Het grootste probleem van ons mensen wordt onthult in Efeze 2: de mensheid is morsdood door zonde. Paulus benadrukt dat we wandelden als doden, gevangen in rebellie tegen God. Wat is het antwoord op dit probleem? Gods genade! Door Zijn liefde maakte

ds. C. G. Vreugdenhil
Video

Terugkijken: ds. Vreugdenhil beantwoordt Refoweb-vragen

In onderstaande aflevering van 'Pastorie online', een programma van Refoweb.nl op de Reformatorische Omroep, is ds. C. G. Vreugdenhil te gast om te spreken over het thema 'O, alle gij dorstigen...'. De emeritus-predikant uit de Gereformeerde Gemeente

Meerartikelen

'De Wereld Rond'
Podcast

Zendingswerker deelt ervaringen in podcast: Jaap de Bruine

In deze podcastaflevering van 'De Wereld Rond' hoor je een gesprek met een zendeling die afkomstig is uit Zeeland. Jaap de Bruine kwam in 1972 in Spanje aan als zendeling en is sindsdien niet meer weggegaan. Beluister het gesprek:

Psalmen Challenge
Podcast

Psalmen Challenge: in deze podcast bespreken christenen Psalm 35

Symfonie van het hart is de psalmenchallenge die jou voorziet van alles wat je nodig hebt om het hele psalmenboek uit de Bijbel door te gaan. Teun van der Leer, Remko Ongersma en Peter Kruijt, de initiatiefnemers van de Psalmen Challenge, bespreken s

Op weg met de ander
Nieuws

Ontmoetingsdag voor mensen met beperking

De christelijke familievereniging Op weg met de ander houdt op zaterdag 20 april in Krimpen aan den IJssel haar 29e familie-ontmoetingsdag. De dag is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking, hun familieleden en begeleiders. ’s Morgens ho

Preston Sprinkle
Boekfragment

Transgenders hebben geen behoefte aan ik-weet-precies-hoe-alles-zit christenen

Er is niet één allesomvattende oplossing voor alle mensen die transgevoelens ervaren. Als iemand zegt dat die trans is, betekent dat alleen maar… dat die je net verteld heeft dat die trans is, en is jou zomaar een kans in de schoot geworpen om een re

europa
Nieuws

Meerderheid Europees Parlement wil abortus erkennen als mensenrecht: 'Duistere week'

Een meerderheid van het Europees Parlement heeft donderdag voor een resolutie gestemd waarin wordt opgeroepen abortus als een mensenrecht te erkennen. Men wil abortus opnemen in het Handvest van grondrechten van de Europese Unie. Dat gebeurt overigen

Kostiantyn Maksimov
Nieuws

Verdwenen Oekraïense priester staat terecht voor spionage

De opgepakte Oekraïense priester Kostiantyn Maksimov (40) staat een zware tijd te wachten: hij staat terecht voor spionage, schrijft waakhond Forum18. Maksimov, een Oekraïens-orthodoxe priester uit Zaporizja, werd door Russische strijdkrachten meegen

Arie en Wilma
Video

Arie en Wilma Zwitser zondag te gast bij Hour of Power

Aanstaande zondag zijn Arie en Wilma Zwitser te gast bij Hour of Power. Arie kreeg twee herseninfarcten en zijn leven hing aan een zijden draadje. De gebeurtenissen veranderde de kijk op het leven van Arie en Wilma drastisch. Ze vertellen er openhart

Willem Lingeman
Column

Haastige kerkgangers

Zondagmorgen is altijd weer een bijzonder moment in het leven van de familie Lingeman. Omdat de samenkomst die wij bezoeken zo’n dertig kilometer van onze woonplaats is, ligt er elke eerste dag van de week een reis door het ‘groene hart van Holland’

David de Vos
Nieuws

David de Vos reageert op vele kritiek: "Ik houd ontzettend veel van Jezus"

“Ik had niet gedacht dat mijn boek zoveel zou doen.” Aan het woord is evangelist David de Vos. Naar aanleiding van zijn boek ‘Rauw’ en de interviews die hij rondom dat boek gaf, kreeg hij te maken met talloze reacties, zowel positief als negatief. In

De ravage in het Wisconsin Family Action-kantoor
Nieuws

Man die brandbom in pro-life kantoor gooide veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf

In mei 2022 gebeurde het: een man gooide een Molotov-cocktail in het kantoor van de christelijke pro-life organisatie Wisconsin Family Action. Het resultaat was een ravage. Nu is de man veroordeeld tot 7,5 jaar cel, bericht de Christian Post. De dade

Geweld in de Bijbel
Video

Geweld in de Bijbel: hoe gaan we als christenen hiermee om?

Op verschillende plekken in het Oude Testament komt geweld voor. Dit kan best een lastig onderwerp zijn, wanneer iemand je daarmee confronteert. In een video op het YouTube-kanaal Bijbelcursussen wordt uitleg gegeven over geweld in de Bijbel en hoe d

ds. J. R. van Vugt
Nieuws

Refoweb-vragensteller: 'Hoe weet ik dat ik oprecht geloof?'

'Ik snap alleen niet zo heel goed wat geloven nou precies is? Is het nou iets wat ik zelf moet doen of doet Christus dit? Hoe weet ik dat ik oprecht geloof? En hoe zit het geloof in elkaar? Kunt u dit voor mij uitleggen in Jip-en-Janneke-taal wat gel