cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Leanna Veldhuizen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2023 door Stichting Stéphanos

Stephanos benoemt Canadese Leanna Veldhuizen voor Malawi

Stichting Stéphanos heeft de Canadese Leanna Veldhuizen (28) benoemd voor o.a. het kind sponsorprogramma in Zuid-Malawi.

Leanna gaat zich voornamelijk bezig houden met het kind sponsorprogramma van Stéphanos. Daarnaast hoopt ze bij te dragen aan de kwaliteit van het Engelstalig onderwijs dat Stéphanos op de primary school geeft. Omdat Engels de tweede taal is in Malawi, zal Leanna in haar moedertaal een grote toegevoegde waarde hebben voor het Engels onderwijs aan de kinderen.

Veldhuizen is meerdere malen in het buitenland geweest voor vrijwilligerswerk, waaronder vier keer bij Stéphanos Malawi waar ze hielp bij het kind sponsorprogramma en Engels onderwijs. Leanna studeerde Kind- en Jeugdzorg.

Leanna behoort tot de Netherlands Reformed Congregation (NRC) te Norwich (Ontario, Canada).

Ze hoopt samen met haar achterban en het lokale team, kennis en kunde in te mogen zetten tot nut van onze medemens in Malawi, één van de armste landen ter wereld. Op dit moment bereid Leanna zich voor op haar vertrek middels taal- en cultuurstudie. Het vertrek naar Malawi zal waarschijnlijk begin van D.V. 2023 plaatsvinden.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Lees hier meer over het werk van Stichting Stéphanos

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen