cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
foetus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2023 door Dirk van Genderen | CBN News

Kunstmatige baarmoeders op komst; pro-life wetenschappers reageren zeer kritisch

Een moleculair bioloog in Duitsland heeft aangekondigd dat hij een volledig functionele baarmoeder aan het maken is en beweert dat deze binnen tien jaar de traditionele geboorte van een kind kan gaan vervangen.

Vorige maand bracht Hashem Al-Ghaili een conceptvideo uit met kunstmatige baarmoedercapsules voor menselijke baby’s. Hij heeft een soort babyfabriek voor ogen, die tot 30.000 baby’s per jaar kan ‘produceren’, door gebruik te maken van ultramoderne laboratoria. Vele tientallen zogenaamde pods moeten alle functies van de baarmoeder van een vrouw na gaan bootsen, waardoor de ontwikkelende baby toegang krijgt tot voedingsstoffen, zuurstof, hormonen en antilichamen. Elke pod moet vitale functies van de ongeboren baby bewaken, zoals hartslag, temperatuur, bloeddruk, ademhalingssnelheid en zuurstofniveaus. Fysieke en genetische afwijkingen zouden ook kunnen worden gecontroleerd.

Al-Ghaili is filmmaker, producer en moleculair bioloog, die zijn achtergrond in wetenschap en technologie gebruikt om dit concept te ontwikkelen, zo vertelt hij. Hij noemt zijn project Ectolife en ziet deze nieuwe techniek als de perfecte oplossing voor vrouwen bij wie de baarmoeder operatief is verwijderd en in geval van vruchtbaarheidsproblemen.
Ook wordt het zo volgens hem voor ouders mogelijk om de eigenschappen van het kind tijdens het ontwikkelingsproces genetisch te bewerken. Dat kan onder andere het aanpassen van de oogkleur zijn, de haarkleur, huidskleur, fysieke kracht, lengte en intelligentieniveau.

Prolife wetenschappers reageren zeer kritisch op dit plan. Er zal worden geëxperimenteerd met levende embryo’s, wat in hun ogen uiterst onethisch is. En het schendt de menselijkheid van de proefpersonen en overschrijdt de grens naar een soort sciencefiction wereld, met onvoorziene gevolgen.

Bovenstaand bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een hoogmoed van de mens als hij denkt net als God schepper te kunnen zijn.