cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Paul Visser Farshid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 januari 2023 door Hour of Power

Ds. Paul Visser en Farshid Seyed Mehdi benadrukken verschil christendom en islam: "Totaal andere theologie"

“Allah heet in de Koran ‘de Barmhartige’. Maar hij is niet de barmhartige voor iedereen, er zitten wel een paar voorwaarden aan vast.” Dominee Paul Visser en Farshid Seyed Mehdi hebben allebei hart voor moslims en Iran. Bij Hour of Power vertelden ze afgelopen zondag over de verschillen tussen de islam en het christendom. 

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

“De islam gaat uit van de macht van Allah, en Allah is ook alleen. Hij zit alleen op de troon”, begint ds. Visser zijn uitleg. “Het christendom gaat uit van de liefde. Dat zit al in de drie-enige God zelf. ‘De dans van liefde’, noemt theoloog Tim Keller dat: Vader, Zoon en Heilige Geest. In die liefde is relatie aanwezig. Dat is een groot en wezenlijk verschil met de islam. In het christendom is de liefde van God echter wel vaak slecht begrepen. Maar het evangelie heeft het in tegenstelling tot de islam over een onvoorwaardelijke liefde.”

Farshid die in Iran geboren werd en zich als moslim bekeerde tot het christendom, vertelt dat er voor hem “meer kracht zit” in de naam van Jezus. “Allahs naam brengt een bepaald schuldgevoel met zich mee. Als ik denk aan Jezus’ naam voel ik veel meer vrijheid. Allah wil de zondaar dood hebben, alle vijanden moeten dood. Maar in de Bijbel staat heel duidelijk dat God zijn eigen leven heeft gegeven, opdat zondaren het eeuwige leven hebben. Dat is een totaal andere theologie.”

Vloek
Hij vervolgt: “In de Koran staat heel duidelijk, dat je met je vijand alles mag doen. Ook als die vijanden vrouwen zijn, dan is het ‘halal’ (rein) om daar van alles mee te doen. Dat gebeurt nu dus ook letterlijk in gevangenissen in Iran. Vrouwen, meisjes en jongens worden daar gegrepen en verkracht. Velen van hen plegen na hun vrijlating zelfmoord omdat hun identiteit tijdens hun gevangenschap kapot gemaakt is.”

"Er is Iemand die jou ziet en kent. Als je daar door verrast wordt ontstaat er een zoeken en verlangen"

De moeder van Farshid ging, voor de Iraanse revolutie, ironisch genoeg bij christelijke scholen langs om hen te vertellen waarom ze de islam moesten na gaan volgen. Farshid: “De regering van Iran vertrouwde haar toe dat ze basisschoolkinderen kon onderwijzen over de islam. Maar ze kreeg een Bijbel in handen en hoorde over de liefde van God. Dat was totaal anders dan wat ze in de Koran las of in haar gebeden bad. Want in islamitische gebeden moeten vijanden vervloekt worden. Maar opeens hoorde ze over een liefde die geen vloek en haat kent.”

In de vingers
De ouders van Farshid worden vervolgens beiden christen en vluchten naar Nederland. Dan lijkt ook Farshid aan de beurt te zijn om zijn leven aan Jezus te geven. “Ik zat op mijn kamer en zei: ‘God openbaar Uzelf aan mij, ik kom mijn kamer niet uit voordat U zichzelf toont. Laat zien wie U bent.’ Als je serieus die vraag aan God stelt dan is Hij aanwezig. Ik voelde zijn heerlijkheid. Mensen die ik vijf seconden daarvoor nog haatte wilde ik vasthouden en zeggen dat ik van hen hield en dat God hen gemaakt had. God heeft toen diep in mijn hart gesproken. Hij zei: ‘Farshid, Ik heb mijn enige Zoon voor jou gegeven, zodat je zalig zou worden.’”

Volgens ds. Paul Visser is het christendom geen ‘wonderolie’ maar is het geheim ervan dat God Zichzelf openbaart aan mensen. “Er wordt veel gebeden voor moslims in Iran en andere landen, dat helpt ook. Daarnaast heerst er veel onvrede. Niet alleen binnen de islam, maar ook het seculiere leven voldoet niet voor veel mensen. Mensen zijn in hun leegte op zoek. Door God kun je ontdekken dat je gezien, gekend en geliefd bent door de hemel. Er is Iemand die jou ziet en kent. Als je daardoor verrast wordt, ontstaat er een zoeken en verlangen. Je kunt het niet afdwingen. Hij is de Levende en je hebt Hem niet in de vingers. Het is soms even zoeken. Maar zowaar Hij de Levende is, zal Hij zich laten vinden.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Wat een troost als je God leert kennen door Jezus , Hij zal al je last dragen en Zijn vrijheid mag je dan ervaren in tegenstelling tot de Islam waar genade ver te zoeken is.