cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. J. J. ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Hervormd Wekerom ziet ds. J. J. ten Brinke graag komen

De hervormde gemeente (PKN) in Wekerom heeft een beroep uitgebracht op ds. J. J. ten Brinke (foto). De predikant uit Oud-Beijerland is in beeld als opvolger van de naar Noordeloos vertrokken ds. H. M. Burggraaf. Ten Brinke bedankte onlangs voor een beroep uit Arnemuiden.

Ds. M. Krooneman denkt na over een mogelijk vertrek uit Noordhorn. De hervormde predikant ontving twee beroepen. In Nieuwer Ter Aa kan hij ds. G. H. Vlijm (Wezep) opvolgen. En ook uit Urk heeft Krooneman een beroep ontvangen. Deze plek is vacant nadat ds. J. Hoekman daar werd ontheven.

Prop. D. A. Burggraaf kan voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. De kandidaat is beroepen door de hervormde gemeente (PKN) in 's-Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle. Deze plek is vacant in verband met het emeritaat van ds. T. C. de Leeuw. Ds. J. J. van den End (Oudewater-Hekendorp) is beroepen door de hervormde gemeente (PKN) in Nieuwendijk en in Delft ziet de protestantse gemeente (PKN)
ds. B. E. Lamain ('t Woudt-Den Hoorn) graag komen.

Ds. A. B. van Campen blijft verbonden aan de hervormde gemeente (PKN) in Hazerswoude. En dus moet de Sint-Janskerk in Gouda verder zoeken naar een gemeentepredikant. De Gouwenaren zagen ds. G. C. Vreugdenhil vorig jaar vertrekken als zendingspredikant naar Colombia.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen