cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
wijsheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 januari 2023 door Patrick Goede

Protestantse regisseur en katholieke hoofdrolspeler van The Chosen discussiëren over geloof bij st. Pieter

"Ik zie deze plek niet als heiliger dan welke plek dan ook waar ik God aanbid." Regisseur Dallas Jenkins en hoofdrolspeler Jonathan Roumie bespreken in een video op het kanaal van hitserie The Chosen hun verschillende manieren van geloven. Ze doen dat voor de st. Pieter in Rome. Roumie, die de rol van Jezus speelt in de serie, ziet deze plek als een heilige plaats. "De beenderen van Petrus zijn nog altijd heilig omdat ze onderdeel waren van een man die bovennatuurlijke dingen deed en die de sleutels kreeg om de kerk te beginnen."

"Het is een soort geestelijk respect voor onze geestelijke voorvaderen", vervolgt Roumie zijn uitleg. "Je gaat toch ook niet zomaar op een graf staan dansen?" Regisseur Jenkins zegt dat protestanten daar veel minder gevoelig voor zijn. "We gaan wel eens langs bij iemands graf maar het is niet zo'n groot ding voor ons. We zouden er nooit een geestelijke heiligheid aan verlenen. Daarom doe ik dat ook niet bij deze plek. Maar ik denk dat er aan beide kanten van het spectrum gevaren zitten. Je kunt teveel afgoden aanbidden of te veel afdoen als niet heilig."

Roumie reageert: "Ik denk niet dat wij beiden zo zijn." Dallas geeft vervolgens aan dat plekken als de st. Pieter vroeger voor hem "verkeerd aanvoelden", maar dat dit veranderde toen hij een aantal katholieke broers en zussen leerde kennen. Neem even de tijd om deze interessante, maar liefdevolle discussie in onderstaande video te bekijken:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen