cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Aad van de Sande
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2023 door Redactie

Bijbelleraar Aad van de Sande: "Door de zonde zijn we dood voor God"

“Door de zonde zijn we dood voor God maar Christus geeft ons eeuwig leven als we geloven in Zijn Woord”, zegt Bijbelleraar Aad van de Sande. Op diens YouTube-kanaal is Van de Sande een aantal maanden geleden begonnen met een serie afleveringen over de vraag ‘Wie is Jezus?’ In de negende aflevering spreekt de Bijbelleraar over het nieuwe leven dat een mens ontvangt als het door Christus van zijn zonden verlost is.

“Nee, het gaat niet over het alledaagse leven dat wij kennen, dat van sporten, werken en allerlei andere dingen die we met ons lichaam kunnen doen. De Heere Jezus spreekt van een ander leven”, zegt Van de Sande. “Ik ga u vertellen wat dat is en hoe u er deel aan krijgt. In Johannes 5 staat er een prachtige tekst waar de Heere Jezus zegt: ‘Voorwaar, Voorwaar, Ik zeg u: Wie Mijn woord hoort en Hem gelooft Die Mij gezonden heeft, die heeft eeuwig leven. En komt niet in de verdoemenis, maar is uit de dood overgegaan in het leven.

“In dat gedeelte zijn er twee dingen die de Heere Jezus over het leven noemt. Als eerste zegt Hij dat Hij komt en gekomen is om ons, wanneer we het Woord gehoord en geloofd hebben, eeuwig leven te geven. Dat eeuwig leven krijg je als je overgaat van de dood naar het leven. Misschien zegt er wel iemand: ‘Maar ik ben toch niet dood?’ Oh nee? Weliswaar lichamelijk niet, maar wel dood voor God door de zonde. Er is geen gemeenschap meer met Hem doordat we door de zonde van Hem gescheiden zijn. Daarom heeft Christus onze zonden op Zich genomen zodat we van de dood overgaan naar het leven.”

“Jesaja 53 spreekt daar ook van: ‘De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem.’ Die vrede is een kenmerk van dat nieuwe leven waar we over spreken. Maar hoe ziet dat nieuwe leven er in de praktijk dan uit? We hebben oren en ogen, maar de Bijbel spreekt dat als het gaat om het geloof in God dat we geestelijke oren en ogen krijgen. Met die geestelijke oren kan je de stem van God (leren) verstaan en met die geestelijke ogen krijg je inzicht in datgene wat God in Zijn Woord zegt.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Bijbelleraar Aad van de Sande? Bekijk dan onderstaande video terug. De vorige afleveringen in deze serie zijn op het YouTube-kanaal van Van de Sande terug te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen