cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mama Rosie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

17 januari 2023 door Patrick Goede

Jonge youtuber en filantroop (24) helpt weeshuis van Mama Rosie in Afrika

Mr. Beast is een bekende filantroop en youtuber. Hij staat vooral bekend om zijn gulle weggeefacties. Zo loopt hij soms zomaar een winkel binnen en biedt hij werknemers 100.000 dollar aan als ze met hun werk stoppen. De video's van Mr. Beast, die eigenlijk Jimmy Donaldson heet, worden miljarden(!) keren per jaar bekeken.

Ook zijn wat serieuzere YouTube-kanaal, genaamd Beast Filantropy, heeft inmiddels meer dan elf miljoen abonnees. Omdat Donaldson naar verluidt meer dan 50 miljoen euro per jaar verdient met zijn video's en inmiddels een groot netwerk heeft opgebouwd, kan hij zijn invloed aanwenden om grootschalige trajecten aan te pakken. Eén van die projecten is het weeshuis van 'Mama Rosie'. Toen ze een te vondeling gelegde baby voor haar deur vond, nam ze de zorg op zich. Uiteindelijk resulteerde dit in de zorg voor duizenden kinderen die ze in het weeshuis opving.

Toch raakte het weeshuis in verval en werd er door de regering gedreigd met sluiting. Bekijk in onderstaande video hoe Mr. Beast ervoor zorgde dat het weeshuis van Mama Rosie draaiende kon blijven.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen