cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robin van Roosmalen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

06 januari 2023 door Patrick Goede

Meervoudig wereldkampioen kickboksen vergeeft vrachtwagenchauffeur die zijn zus doodreed

Kickbokskampioen Robin van Roosmalen heeft zich van zijn beste kant laten zien in de rechtszaak tegen de vrachtwagenchauffeur die zijn zus doodreed en Robins professionele carrière als kickbokser direct beïndigde. Hij vergaf de man en hoopt dat hij geen gevangenisstraf krijgt. "Hij vroeg of hij me een hand mocht geven. Terwijl hij dat deed, gaf ik hem en zijn familie een knuffel. Puur om hem te vergeven wat er is gebeurd."

Zelf had Van Roosmalen ook niet verwacht dat hij zo zou reageren vertelt de kickbokser aan Omroep Brabant. “Maar op dat moment voelde dat voor mij het beste. De uitspraak maakt me niet uit. Het is niet in mijn handen, ik heb gedaan wat ik kon. Die man heeft ook last gehad van deze situatie. Ik hoop dat hij geen gevangenisstraf krijgt en ook verder kan met z’n leven.”

Robin en zijn zus stonden met de auto langs de kant van de weg met pech op de vluchtstrook. De 29-jarige zus van Robin was weer in de auto gaan zitten vanwege de kou toen een vrachtwagen van achteren op de auto inreed. Robin zag dat zijn zus tien meter verderop levenloos bleef liggen. Omdat Robin zelf ernstig gewond was geraakt door de klap kon hij niets doen. 

Van Roosmalen onderging het afgelopen jaar vier operaties, hij kan nooit meer op het hoogste niveau kickboksen. Inmiddels werkt hij als persoonlijk begeleider van jongeren met een drugs- of alcoholverslaving. Ook geeft hij lezingen over zijn carrière als kickbokser en het omgaan met tegenslagen in het leven.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Je vijand lief hebben en hem vergeven. Deze man doet het. Voor zulke mensen is het Koninkrijk der Hemelen.