cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2022 door Redactie

Orlando Bottenbley wordt voorganger in Dokkum

Orlando Bottenbley wordt de nieuwe predikant van de Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum. Hij gaat per 1 januari 2023 Keest Postma opvolgen die per 1 oktober vertrok bij de Friese kerk. Bijzonder detail: Postma kwam 20 jaar geleden tot geloof onder de prediking van Bottenbley.

Bottenbley is allesbehalve een onbekende in Friesland. In 1988 begon hij als voorganger bij Bethel in Drachten. De kerk groeide onder zijn leiding uit zijn voegen. Toen Bottenbley er startte was het nog een kleine gemeente, maar in de loop der jaren werd het een van de grootste baptistengemeenten in Nederland met op het hoogtepunt zo’n 4000 bezoekers die elke zondag naar de verschillende diensten kwamen. In 2017 vertrok Bottenbley uit Drachten om aan de slag te gaan bij ‘De Verbinding’ in Amsterdam.

Maar nu keert hij dus, samen met zijn vrouw, terug in kerkelijk Friesland, zij het in Dokkum. Dat bepaalde de ledenvergadering van de kerk vorige week. 173 van de 174 aanwezigen stemden voor zijn komst, de andere stem was blanco. Naast Bottenbley zal ook zijn vrouw actief aan de slag gaan voor Nehemia. Dat betekent overigens niet dat ze vertrekken uit Amsterdam. Voorlopig gaat de voorganger het werk in beide kerken combineren.

De voorganger volgt dus in Dokkum Kees Postma op die per 1 oktober vertrok. Postma maakte het nieuws deze week ook bekend op social media en deelt daarbij een bijzonder detail: ‘The word is out. Bijzonder om opgevolgd te worden door de man onder wiens prediking ik, op de kop af 20 jaar geleden, tot geloof mocht komen. Het werk uit handen laten vallen of uit handen kunnen geven zijn twee verschillende dingen. Blij en dankbaar dat, in dit geval, het laatste waarheid is geworden.’

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Wat een passie en een drive heeft deze broeder. Geweldig. Een inspirerend christen.