cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sportschool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2022 door Redactie

Zo vader, zo zoon: Pieter en Arie Boomsma schreven een boek over 'krachtig' oud worden

Het is zeer waarschijnlijk niet het eerste onderwerp waar je aan denkt bij een tachtigjarige persoon: krachttraining. En dat is volgens de bekende televisiepresentator Arie Boomsma precies de reden waarom het boek 'Trainen voor het leven' geschreven moest worden. In het boek pleit Arie, ongeacht iemands leeftijd, voor de voordelen van krachttraining. Zijn vader, de tachtigjarige predikant Pieter Boomsma, werkte mee aan het boek van Boomsma junior en vertelt erover in het radioprogramma De Lunchroom.

Het is zeker niet de eerste keer dat Boomsma senior meewerkt aan een boek van één van zijn vier zonen. Zo hielp Pieter zestien jaar geleden al eerder zijn zoon Arie toen laatstgenoemde met zijn broer Klaas het boek 'Weerwoord' schreef. Boomsma senior geniet zodanig van het samenwerken met zijn zonen dat hij een hernieuwde samenwerking zag zitten en die is er in de vorm van dit boek gekomen. 

De predikant typeert zijn zoon Arie als een actieve en zorgzame zoon, toch zit Boomsma, die in het verleden onder meer jarenlang werkzaam was als directeur van Youth For Christ, ondanks zijn tachtigjarige leeftijd zelf ook niet stil.

Toen Arie hem vroeg deel te nemen aan zijn krachttrainingen, zei hij geen nee. Zelf vertelt hij waarom. "Ik ken wel mensen die na hun pensioen op de bank zijn gaan zitten, dat heeft hen eigenlijk nooit goed gedaan. Een mens bestaat uit twee componenten: het fysieke, lichamelijke en het geestelijke, spirituele. Je moet beiden onderhouden. Wanneer je een van beiden verwaarloost, dan ben je niet goed bezig", zegt Pieter Boomsma.

Al met al onstond er een boek dat speciaal voor ouderen geschreven is en hen helpt om ook bij het klimmen der jaren krachtig te blijven. Een heel dankbaar onderwerp, stelt Boomsma junior. “Je gunt het mensen zo: blijf een beetje in beweging, blijf een beetje fit.”

Benieuwd naar de volledige aflevering van De Lunchroom? Deze is hieronder terug te luisteren. 

Klik hier om het boek van Arie Boomsma te bestellen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen