cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Holenklooster van Kiev
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2022 door Redactie

Oekraïne houdt razzia in oud Russisch-orthodox klooster Kiev

Oekraïne heeft een razzia gehouden in een historisch klooster in de hoofdstad Kiev om vast te stellen of het een broeinest van spionage is, meldt het ANP. Het complex was voor het begin van de oorlog zetel van de Russisch-orthodoxe kerk in Oekraïne. Sinds mei is het klooster het hoofdkwartier van de afgesplitste Oekraïense tak. De Oekraïense autoriteiten zeggen dat de huiszoeking, als onderdeel van contraspionagemaatregelen, binnen de wet is uitgevoerd. Zij vermoeden dat er Russische spionnen actief zijn.

De Russisch-orthodoxe kerk zelf noemt de inval door de veiligheidsdiensten en politie "intimidatie." Het hoofd van deze Russische kerk, de patriarch van Moskou, is fel voorstander van de Russische oorlog tegen Oekraïne. Het Kiev-Petsjersk Lavra of Holenklooster uit de 11e eeuw is door de Verenigde Naties bestempeld als werelderfgoed. De Oekraïense veiligheidsdiensten voerden in het noordwesten van het land controles uit bij nog twee kloosters en andere religieuze instellingen.


Oorlog Oekraïne
- Oekraïnedebat: een gebed en een psalm in de Tweede Kamer
- Segers beschuldigt Poetin van blasfemie: “Jezus geciteerd om bloedbad goed te praten”
- Zien we elementen van de eindtijd in de oorlog tegen Oekraïne?
- Mag ik als christen Poetin haten?
- Zendeling Stefanie de Wildt blijft in Oekraïne: "De Heere geeft ons vrede en ik hoef niet bang te zijn"
Meer over Oorlog Oekraïne »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen