cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Giorgia Meloni
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2022 door Redactie

Italiaanse regio steunt vrouwen met onbedoelde zwangerschap financieel om abortus te voorkomen

In de Italiaanse regio Piëmont doen men er alles aan om het aantal abortussen te beperken. Daarvoor is er sinds vorige week een nieuwe maatregel ingevoerd: vrouwen worden financieel gesteund als ze ervoor kiezen om hun kindje te houden. Kees van Helden juicht de maatregel toe: ‘Dit is pas echte hulpverlening.’

Giorgia Meloni is sinds deze week premier van Italië. Ze is niet alleen de eerste vrouwelijke premier van het land, maar vertegenwoordigt ook een conservatieve regering die traditionele familiewaarden belangrijk vindt en staat voor een pro-life-beleid. Dat betekent onder meer dat men het liefst abortus en euthanasie ontmoedigt. Meloni is van de partij Fratelli d’Italia en vormt de regering met Lega en Forza Italia, ook twee conservatief-rechtse partijen.

Precies diezelfde partijen vormen de regionale coalitie in Piëmont, een regio in het uiterste noordwesten van Italië. En precies in die regio heeft men sinds kort een opvallend beleid om abortus te ontmoedigen. Zwangere vrouwen kunnen namelijk financiële compensatie krijgen wanneer ze van een abortus afzien. Veel vrouwen kiezen namelijk voor een abortus vanwege hun financiële situatie. De overheid treedt als hulpverlener op en gaat de rekeningen van vrouwen betalen. Denk daarbij aan de huur van een woning maar ook materiaal voor het kind zoals een kinderwagen, kleding en luiers. De overheid springt bij totdat het kind een leeftijd van 18 maanden heeft bereikt.

Men heeft voor deze plannen nog dit jaar een half miljoen euro vrijgemaakt. En ondergebracht in een speciaal fonds dat als naam ‘Fonds voor Ontluikend Leven’ heeft meegekregen.

Omdat landelijk dezelfde coalitie nu de regering vormt, is de kans aanwezig dat dit beleid niet alleen beperkt zal blijven tot de regio Piëmont. Zeker wanneer het beleid om abortus te ontmoedigen succesvol blijkt te zijn, wordt het wellicht ook in ander delen van Italië of zelfs landelijk uitgevoerd. Dat is althans waar veel vrouwenorganisatie, linkse politie en sommige media bang voor lijken te zijn. Ze stellen dat dit beleid een beperking is voor de keuzevrijheid van vrouwen. Ook Nederlandse media schrijven erover. Zo vertelt RTL Nieuws het verhaal van premier Giorgia Meloni, die volgens correspondent Anouk Boone zelf bijna geaborteerd was en het daardoor zo’n belangrijk onderwerp vindt: “Meloni leeft met de gedachte dat als haar moeder wel voor een abortus had gekozen, zij er niet geweest zou zijn”, vertelt Boone.

RTL Nieuws noemt het ‘een hard gelag’ voor voorstanders van abortus dat het beleid van de regio Piëmont wellicht overgenomen gaat worden door andere regio’s. Kees van Helden van de vereniging Kies leven noemt het juist fantastisch nieuws: ‘Dit is pas echte hulpverlening. De vrouwen helpen met haar schulden in plaats van haar kindje te doden bij een onbedoelde zwangerschap.’

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Inderdaad een ontwikkeling in de goede richting. In het hele artikel wordt niet gesproken over het recht op leven van het nog ongeboren kind. Triest. Organisaties en individuen die er alles aan doen om de abortuspraktijk overeind te houden hebben ons gebed nodig of ze pro-life zullen worden.