cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Beeld: Blonde, screenshot YouTube
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2022 door Redactie

Franse activist promootte abortus in kerk Parijs met topless vertoning en krijgt na 9 jaar schadevergoeding

De Franse activist Eloise Bouton heeft bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een schadevergoeding van in totaal bijna 10,000 euro gekregen. Bouton verscheen in 2013 topless in de Madeleinekerk in Parijs, bericht CNE News, en aborteerde daar zogenaamd Jezus. De Europese rechter draait hiermee de beslissing van het Franse hof terug, en krijgt nu de vergoeding vanwege geleden emotionele schade. Ook krijgt ze een deel van haar gemaakte reis- en juridische kosten terug.

In eerste instantie werd de Franse aangeklaagd voor seksueel wangedrag en moest ze bovenop haar gevangenisstraf van een maand ook een boete van 2,000 euro betalen aan de kerk. Na jarenlang procederen krijgt Bouton bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eindelijk gelijk: de Franse overheid die haar aanklaagde "namen in haar onderzoek naar de kwestie alleen de naaktheid op een plaats van gebed in ogenschouw, terwijl de act ook een betekenis had".

De activiste, lid van de pro-choice groep Femen protesteerde met haar actie tegen de het standpunt van de Rooms-Katholieke Kerk ten opzichte van abortus. Ze had verschillende leuzen op haar lichaam geschreven. De rechter vindt nu dat dit de gevoelens van christenen kan hebben geschaad, maar dat de vrijheid om dit te doen groter is. De enige rechter die de Franse overheid nog kan aanspreken is de hoge raad van het Europees Hof. Dit is echter onwaarschijnlijk, schrijft Famille Chretienne.

Omdat Bouton veel kosten had gemaakt, onder meer reis- en juridische kosten, kende de rechtbank daarvoor 7,800 euro toe. Ook kreeg ze 2,000 euro als emotionele schadevergoeding.

Grégor Puppinck van het conservatieve European Centre for Law and Justice ziet het als een veroordeling door het Hof van Frankrijk. Er zou een dubbele standaard heersen, analyseert Puppinck. In 2018 veroordeelde hetzelfde hof een Oostenrijkse vrouw nog omdat ze had betoogd dat Mohammed een seksuele relatie had met een negenjarig meisje.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Met welk recht kwetst zij mensen, die Jezus liefhebben..?

Met welk recht lastert zij God, waarschijnlijk zonder dat ze er erg in heeft, door de Verlosser als act te aborteren!?

Hoe zou zij het vinden wanneer er in haar huis een act wordt opgevoerd waarin zijzelf zogenaamd wordt geaborteerd?

Het is God onterend wanneer deze vrouw in haar gelijk wordt gesteld.