cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hofman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2022 door Redactie

Tim Hofman opent aanval op Mars voor het Leven: "Ze noemen vrouwen moordenaars"

Tim Hofman heeft met zijn programma Pak de Macht de aanval geopend op de Mars voor het Leven. De presentator is een actie gestart waarmee hij van de jaarlijkse mars een sponsorloop wil maken voor het goede doel. Dit goede doel is een pro-abortusorganisatie.

Update: Schreeuw om Leven heeft gereageerd op de actie van Tim Hofman. Lees hier meer. 

“Hoe kunnen we onderdrukkend gedachtegoed doodknuffelen?”, vraagt Hofman zich in het programma af. Het ‘onderdrukkende gedachtegoed’ waar hij over spreekt zijn in dit geval mensen die voor het reden zijn en om die reden abortus afwijzen. “We willen iets slechts bestrijden met iets positiefs”, vervolgt de presentator. Vervolgens begint hij over de Mars voor het Leven: “Die mars trekt jaarlijks zo’n tienduizend mensen die allemaal tegen abortus en tegen vrouwen die abortus laten uitvoeren demonstreren. Ze noemen hen zelfs moordenaars.”

Hofman roept kijkers van het programma op om samen te strijd aan te binden tegen de Mars van het Leven maar dan op een “positieve manier”. Daarvoor heeft hij een sponsorloop in het leven geroepen: “We willen deze mensen op een positieve en lieve manier duidelijk maken dat we het niet eens zijn met wat ze zeggen. Voor elke anti-abortusdemonstrant zoeken we iemand die diegene wil sponsoren met een donatie aan Ava, de belangenorganisatie voor vrouwen die strijdt voor het recht op goede abortuszorg. We gaan dus anti-abortusdemonstranten geld in laten zamelen voor het tegenovergestelde van wat zij willen.

Het is niet de eerste keer dat Hofman in verzet komt tegen prolife-organisaties. Met zijn programma ‘Boos’ maakte hij in december 2021 een aflevering over het ‘lastigvallen’ van vrouwen bij abortusklinieken. In het programma ging hij onder meer met een groep ‘boze’ vrouwen op bezoek bij Arthur Alderliesten, de directeur van stichting Schreeuw om Leven. In die uitzending zei een van de ‘boze’ vrouwen “blij en trots” te zijn met haar keuze voor abortus. Vorige week nog betitelde Hofman uitspraken van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop over abortus als “dom EO-gejengel” en noemde hij de SGP’er een “overhit Kamerlid”. Ook reageerde hij vorig jaar op uitspraken van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij in de Tweede Kamer: ‘Praat anders eens met een vernederd verkrachtingsslachtoffer, gedwongen tot de rotsituatie die abortus heet, voordat je voor de camera de grote jongen uithangt’, schreeft hij over Van der Staaij.

Pak de Macht is een programma van BNNVARA en wordt op zondagavond uitgezonden door de publieke omroep. Stichting Schreeuw om Leven heeft inmiddels gereageerd op de actie van Tim Hofman. De stichting zegt onder meer dat ze helemaal niet tegen vrouwenrechten zijn en dat de Mars voor het Leven geen optocht voor onderdrukkend gedachtegoed is. Lees hier de volledige reactie. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Wat een zielig mannetje is het eigenlijk. Geen eigen mening maar slechts meedoen met al die anderen die meegesleurd worden door de moderne tijdgeest van: "Iedereen is vrij in zijn mening, zolang die maar overeenkomt met de mijne. Ik mag alles zeggen en doen, de ander natuurlijk niet".