cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eminem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

30 september 2022 door Patrick Goede

Rapper Eminem staat plotseling bovenaan in Billboard Hot Christian song hitlijst

Rapper Eminem heeft vorige week de top van de christelijke hitlijsten bereikt dankzij zijn samenwerking met DJ Khaled en Kanye West in het nummer 'God did'. In Amerika is de christelijke muziekindustrie de grootste ter wereld. Vandaar dat er zelfs een speciale hitlijst is voor christelijke nummers, genaamd de Billboard Christian Hot songs. Daarin stond het nummer dus op nummer 1.

Eminem kende een erg moeilijke periode waarin hij verslaafd was aan medicijnen. Onder veel van zijn collega's wordt hij gezien als 'de beste rapper aller tijden'. Zo liet vriend en collega-rapper 50Cent weten: "Rap is muziek uit de zwarte gemeenschap. Het spijt me, maar er is een witte rapper die er de beste van allemaal in is." In veel van zijn nummers gebruikt Eminem beledigende teksten en grof taalgebruik. Maar onlangs liet hij zich dus van een andere kant zien.

In het nummer rapt hij onder andere: "Ik hou vol, maar ik weet niet of ik het nog veel langer aankan. Vandaag is de dag dat ik al mijn vertrouwen en geloof in U stel, Vader. Laat deze haat me alstublieft sterker maken voordat ik een zombie word. Het is alsof ik bewusteloos word gewurgd. Wanneer de verleiding bijna zo sterk is, dat het net is alsof Satan je probeert weg te halen bij je dochters. Dus mijn Heiland ik roep U op om mij te redden uit deze diepten van wanhoop. Ik ben gewapend met Jezus, mijn wapen is gebed. Zodra ik deze gebruik word ik gezegend."

Inmiddels is het nummer volgens de Christian Post naar de vijfde plek gezakt door het nieuwe album van TobyMac dat deze week uitkwam.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen